Direktorka škole u kojoj je učenik pretukao profesora u Bačkoj Palanci podnela ostavku 1Foto: BAP vesti

Direktorka Tehničke škole „9 maj“, Snežana Ivelja, u kojoj je učenik prebio nastavnika, juče je podnela ostavku.

Ona je u razgovoru za lokalne medije to potvrdila.

Bivši učenik Tehničke škole „9.maj“ u Bačkoj Palanci B. M. pretukao je 8. maja profesora tokom prvog časa u drugoj smeni i naneo mu teške telesne povrede.

Unija sindikata prosvetnih radnika zahtevala je smenu direktorke Tehničke škole „9.maj“ i hitni inspekcijski nadzor, pišu BAP vesti.

Oni su uputili zahtev Pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise i nacionalne manjine.

„Očigledno je da je direktorka kršila Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (ZOSOV) i da je, uz učenika, najodgovornija za nasilje koje se desilo u školi jer nije preduzela mere da se nasilje spreči i zaustavi. Zbog svega navedenog zahtevamo da se direktorka Tehničke škole „9. maj“ u Bačkoj Palanci hitno razreši dužnosti.“ – navodi se u zahtevu.

Kako navodi Snežana Ivelja, ostavku je podnela iz privatnih razloga.

Podsetimo, posle sastanka u Vladi Srbije predstavnika prosvetnih sindikata dogovoreno je da se promeni Krivični zakonik kako bi napad na prosvetare bio tretiran kao napad na advokate i kažnjen i zatvorom.

Predlog teksta Vlada će sindikalcima poslati sutra kako bi se taj tekst usaglasio.

Iz Unije sindikata prosvetnih radnika kažu da veruju da će obećanje biti ispunjeno. Na sastanku su prisustvovali ministarka prosvete i predstavnici Ministarstva pravde.

Više hiljada nezadovoljnih prosvetnih radnika i građana okupilo se ispred Skupštine Srbije, gde su istakli transparente “Dokle više?”, “Dostojanstvo, sigurnost, ličnost”, uz propratno zviždanje pištaljkama i muziku sa razglasa, nakon što je došlo do najmanje dva slučaja napada na nastavnike.

Prosvetari su zahtevali da se promeni Krivični zakonik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari