Diskriminacija majki sa troje dece

Oko hiljadu majki traži od Ministarstva rada da predloži izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Ostavite komentar


  1. Vec godinama tacnije od kao sam dobila trece dete 2010 raspreda se ova prica. Imam dve cerke 12,13 i sina 8 godina…i nista se promenilo nije. Diskriminisane smo u svakom pogledu. Kada je imao dve god nije imalo mesta za njega u vrticu jer uslov je bio da se ja zaposlim. Kako da trazim posao sa detetom u narucju. Nasla sam posao posle izvesnog vremena ali se poslodavcu nije dopalo to sto ih imam troje i prva recenica mu je bila “ nemoj samo na bolovanje da ides“.. nemam snage vise sa ovom propalom drzavom da se borim. Jedno znam da sam svskako disriminisana i da cu ih usmeravati da beze odavde sto dalje iz “ domovine“ koja im nikada nista nije pimogla ni pruzila.

  2. Majka sam troje dece i diplomirani ekonomista. Na porodiljskom sa drugim, banka u kojoj sam radila se ugasila. Od te 2014. u jednoj banci su me odbili za posao jer su smatrali da je muskarac podesniji za radno mesto, u drugoj zato sto sam prekvalifikovana, u trecoj jer mi je trece dete malo, u cetvrtoj jer je dugo proslo od kad sam ostala bez posla u petoj jer na salteru primaju mladje. To su sve bila objasnjenja kroz redove. Trenutno ucim jezik i spremam se za odlazak iz zemlje sa porodicom.

  3. Stava sam da je velika diskriminacija u vezi promene zakona! I ja sam majka 4 dece. Troje odraslih i jednog 7-godisnjaka, srecna sam sto ih imam! Ali zasto nam drzava uskracuje ono sto bi trebala da nam da?!? Zasto ce tek rodjena decica imati vise prava i njihove mame od nas koji ih vec imamo? Da li smo mi lose majke koje su radile,radjale i povecavale nataletet pre donosenja novog zakona?!?
    Moje cetvrto dete NEMA NIJEDNU POVLASTICU! PLACAMO UDZBENIKE,NEMAMO POPUST,DECJI JE 3600.00
    RADIM STA STIGNEM DA BIH MU OBEZBEDILA KOLIKO MOGU! Umesto da sa svojim najmladjim detetom uzivam kao ponosna majka četvoro! MOLIM U IME SVIH MAJKI KOJE SU RADJALE DA IM SE ODOBRE SVA PRAVA KOJA CE IMATI I BUDUCE MAME! VELIKI POZDRAV

  4. Slazem se u potpunosti,ja sam majka 4 dece i nije uredu da deca koja su ranije rođena nemaju nikakva prava na novčanu naknadu !!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.