Diskusije o hrani iz četiri perspektive u Novom Sadu 1Foto: Stanislav Milojković

Drugi sajam „Nauka za privredu“ održava se sutra na Novosadskom sajmu, a ovogodišnja centralna tema je hrana o kojoj će se diskutovati iz perspektive tehnologije, kvaliteta i bezbednosti; ishrane, zdravlja i medicine; informacionih tehnologija i automatizacije; i konsaltinga, obuke i dizajna.

Učesnici sajma su fakulteti Univerziteta u Novom Sadu  (Poljoprivredni, Tehnološki, Ekonomski, Tehničkih nauka, Pravni, Prirodno-matematički, Filozofski, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Akademija umetnosti i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupina“ u Zrenjaninu), kao i  instituti (Biosens, Naučni institut za prehrambene tehnologije, Naučni institut za veterinarstvo, Centar za medicinsko-farmaceutska istraživanja i kontrolu kvaliteta, Institut za nizijsko šumarstvo i Institut za ratarstvo i povrtarstvo), kao i Univerzitet EDUCONS u Sremskoj Kamenici. Biće organizovani i poslovni sastanci izlagača i predstavnika kompanija.

Dve su perspektive organizacije ovog poslovnog događaja: da se nauka usmeri ka privredi i da se ponude rešenja koja omogućavaju razvoj privrednih aktivnosti i bolju konkurentnost uz podršku naučnih i istraživačkih timova; i da se naučnim institucijama omogući uvid u realne potrebe tržišta. Radno vreme Sajma je od 10 do 17 časova, a ulaz se ne naplaćuje. Sajam se održava na inicijativu Pokrajinske vlade, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost uz podršku Razvojne agencije Vojvodine, Privredne komore Vojvodine i Novosadskog sajma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari