Najveći deo Divčibara već tri dana nema vodu, a naselje na Marinkovića kosi je bez vode desetak dana, reklo je Beti nekoliko vlasnika kuća za odmor u tom planinskom mestu na Maljenu. Probleme sa vodosnadevanjem Divčibara potvrdio je i direktor JKP Vodovod u Valjevu Dragan Lukić u izjavi lokalnim elektronskim medijima.

Najveći deo Divčibara već tri dana nema vodu, a naselje na Marinkovića kosi je bez vode desetak dana, reklo je Beti nekoliko vlasnika kuća za odmor u tom planinskom mestu na Maljenu. Probleme sa vodosnadevanjem Divčibara potvrdio je i direktor JKP Vodovod u Valjevu Dragan Lukić u izjavi lokalnim elektronskim medijima. Lukić je rekao da se na Divčibarama dešava nešto čudno s obzirom na to da lokalni vodovod radi normalno, da su bazeni puni, a voda ne stiže do korisnika.
Prema njegovim rečima, ekipe Vodovoda su na Divčibaram zbog toga boravile u ponedeljak i utorak, pregledana je mreža, ispuštan je vazduh iz sistema vodosnabdevanja, ali se situacija, uprkos očekivanjima, nije normalizovala. Snabdevanje vodom sa nekoliko divčibarskih česmi zabranjeno je zbog njene neispravnosti, pa se voda za piće cisternama dotura vlasnicima vikend kuća i gostima objekata na Marinkovića kosi. Lukić je pomenuo da se cisternama voda razvozi i na području velikih seoskih vodovda Prskavac i Kukalj, koji snabdevaju žitelje sela u podnožju Maljena, odnosno Povlena, jer su to bezvodni krajevi. On je rekao da je na Prskavcu identifikovan kradljivac oko 300 kubika vode za piće, protiv koga će biti podneta krivična prijava nadležnim pravosudnim organima, dok se problem bezvodnih sela u sistemu vodovoda Kukalj ne može rešiti bez ozbiljnihijih ulaganja u pojačanje izvora iako je proletos urađen visinski bazen na Ora glavici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari