Đaci ne stiču korisna znanja, a školu smatraju zastarelom i dosadnom: Šta predlažu stručnjaci?

Ostavite komentar


  1. Kada bi škole učile decu korisnim stvarima, i potrebnim znanjima, tipa, kako organizovati biznis, kako zaraditi i rukovati novcem, oni bi bili inteligentniji, obrazovaniji i samostalniji. To je jako loše za sistem i svaku kapitalističku „demokratsku“ državu, koja sigurno ne želi previše pametne i samostalne građane. Prema tome, od reforme školstva nema govora.

  2. Deca da se pitaju n

    Deca da se pitaju zube ne bih prali,zato imaju roditelje ili staratelje.Ukinuti obrazovanje,od osme godine da uce manuelne poslove.Svi da se zaposle u leoni sa dndvnicom od jedan euro.Tu je vec problem obrazovana deca traze platu,traze uslove,ne moze da se manipulise.

  3. Nema sanse da se desi reforma skolstva u Srbiji koja je i dalje 90tim godinama.Partiji koja je na vlasti trebaju botovi,a ne ljudi koji ce da razmisljaju svojom glavom.

  4. Deci samo dajte telefone, tablete, igrice, reality i sve je reseno. Molim? To je vec na delu.

  5. … Pozabavite se isti ti roditeljstvom, a me skolom i zastareloscu skole. Posto su rodutelji u trendu i u skladu sa vremenom i modernizacijom…. Eto…. Tako nam je.

  6. Skoro svako dete posle prvog pologodista prvog razreda vise ne zeli u skolu. Molim prosvetu da se zapita zasto deca imaju negativno misljenje o skoli?

  7. Само смањите обим наставе и фокус на квалитету. Шта ће деци два страна језика или неки предмети квази необавезни. Мој си има 16 предмета у основној школи !! Чему то? Битан је фокус на квалитет и на основне ствари , критичко мишљење а не бубање дефиниција . А ако неко дете показује одређене склоности ка природним наукама , слободно – остали по избору. Дакле, без оцењивања у основној школи, пет обавезних предмета , а остали по жељи и афинитетима и пуно практичног знања. Девојчице- кување, дечаци- радионице са алатима.

  8. Uopste nisam procitao tekst. Ali se u potpunosti slazem sa naslovom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.