U okviru praktične nastave školskog predmeta Građansko vaspitanje, učenici šestog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Požarevcu posetili su Gradsku upravu i razgovarali sa gradonačelnikom Miodragom Milosavljevićem.


Znatiželjni i bistri đaci, očigledno veoma dobro upućeni u aktuelna zbivanja, posebno za njihov uzrast, podrobno su „ispropitivali“ gradonačelnika Milosavljevića. Počelo je standardnim pitanjima vezanim za funkciju, nadležnosti, saradnike… Mnogo interesantniji je, međutim, bio drugi deo spontanog razgovora kada su se mlađani gosti malo opustili u kabinetu gradonačelnika. Bila je to prilika da „prvom među jednakim Požarevljanima“ upute sijaset pitanja koja su se odnosila na njegov lični odnos prema poslu koji obavlja i posledice koje iz toga proističu. Evo nekih od pitanja: koliko je teško biti gradonačelnik, da li ste zadovoljni onim što je u gradu urađeno, šta bi ste promenili u narednom periodu, volite li svoj posao, ostaje li vam dovoljno vremena za privatan život…

Neka od pitanja naterala su gradonačelnika Milosavljevića da se ozbiljno zamisli kao na nekoj veoma važnoj sednici. Odgovorio je, između ostalog, da gradonačelnik nije „Hari Poter“ sa čarobnim štapićem, kao ličnost iz kultnog filma, koji može da učini sve što bi želeo ali je naveo šta je poslednjih godina učinjeno kao bi Požarevac postajao mesto u kome bi svako želeo da živi. Posebno je istakao šta sve lokalna samouprava i on lično čine na stvaranju što boljih uslova za obezbeđivanje kvalitetnog procesa vaspitanja i obrazovanja mladih koji će, kad stasaju, preuzeti poslove, funkcije i odrovornost za perspektivni razvoj Požarevca. Za uspešno obavljanje svakog posla, pa i njegovog, neophodno je da se to zanimanje jako voli. Gradonačelnik Milosavljević je iskreno priznao da, zbog obimnosti posla, često trpi cela njegova familija sa kojom nije uvek kad bi svi to želeli ali da od svih članova ima punu podršku bez koje bi njegovo uspešno angažovanje bilo nezamislivo.

Zajedno sa svojom zamenicom Vukicom Vasić, Miodrag Milosavljević je, primajući izraze zahvalnosti mladih sagovornika, ljubazno ispratio goste koji su zatim obišli neke od reprezentativnih prostorija Gradskog zdanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari