DJB podnosi prijavu protiv Medicinskog fakulteta zbog kovid propusnica

Ostavite komentar


  1. Gospodin Radulović jako dobro zna da je ova njegova prijava najobičnija farsa. To nije pitanje krivične nego ustavne odgovornosti. Prava adresa je Ustavni sud Srbije. U pitanju je kršenje ustavnih, ali iznad toga, međunarodnih pravnih obaveza država o ljudskim pravima. Ne blamirajte se Raduloviću.

  2. Bravo za DJB! Ne može neko samostalno donositi protivustavne odluke bez da se o tome ne izjasni skupština i druge relevantne institucije. I šta znači biti vakcinisan, osim zaštititi sebe od većih posledica? Vakcinisani prenose virus isto ko i ne vakcinisani.

  3. Misli nesrećni Radulović da će ovako da se bolje pozicionira i prikupi malo glasova antivaksera. Ništa se bolje ne može ni očekivati od bivšeg Vučićevog ministra.

  4. Po meni niko ne bi mogao da studira medicinu ako nije vakcinisan
    Profesori dolaze u kontakt sa studentima a posle idu na klinike i prenose na tesko obolele koronu

  5. Koliko secam, a mozda se ne secam dobro zbog godina, ipak mi je 48 godina, ali ukoliko se dva licna prava sukobljavaju, onda je „jace“ ono koje ima vecu drustvenu korist.
    Tako da ne vidim nista sporno u odluci med.fakulteta.

  6. Gubljenje vremena i glasača… Sa ovime idete na ruku ovoj vlasti, tj uhvatili ste se za „kosku“ koju su bacili jer:
    – niste pogledali koliko se studenata MF u Beogradu već vakcinisalo (od 70% na 2. godini do 92% na završnoj)
    – niste pokušali ni da pribavite podatak o tome koliko je studenata MF već preležalo Kovid19 pa im ne treba vakcinacija
    – niste pažljivo pročitali odluku dekana MF u Beogradu

  7. Obavezno da podnesete tuzbu protiv Aerodroma Beograd jer nam ogranicava pravo kretanja po pisti, protiv Ministarstva saobracaja posto nam ogranicavaju slobodu kretanja i setnje auto putem, FK Crvena Zvezda i FK Partizan posto nam ogranicavaju slobodu kretanja fudbalskim stadionom i terenom bez ulaznice….

  8. Ma sta vas briga sto narod umire! Vama su vazni jeftini politicki poeni. Neka studenti samo idu po odeljenjima bolnica i sire koronu ionako ugrozenim i osetljivim bolesnim ljudima. Da umru sto pre.

  9. Kad se setim sa koliko entuzijazma sam izasao na glasanje i zaokruzio DJB..
    Kakav klosar.. ja tad, Radulovic oduvek..

  10. A komentari ovih sto podrzavaju bas neodoljivo podsecaju na komentatore neke druge „stranke“

  11. Treba se suprotstaviti ovom ludilu na sve moguce nacine. Cini mi se da je Radulovic jedan od retkih politicara koji to radi.

  12. Ludilo, ma važi baš je ludilo. Ako negde treba biti odgovoran to je medicina. Ili vakcina ili test, stalni testovi po želji. Dokle više drugi da budu ugroženi zbog nečije ne odgovornosti. A svi fini, mole, nije po ustavu sramota jedna velika Skupljanje političkih poena po cenu nečijih života jer u ovom ludilu ne može normalno da se živi i leči da zaboga ne budu ugrožena nečija prava. Kad niko više ne veruje nzm samo što se leče…. Ovi što pametuju nek se okrenu samo po svom kraju koliko ti jadni i ugroženi završavaju u bolnici. Čitave klinike su van normalnih funkcija zbog kovida. Sramota i još neko zna nešto da priča….

  13. Uvek nam nesto smeta pa cela Evropa je uvela kovid propusnice. Nemozes u bar ako nisi vakcinisan ili testiran a negativan na PCR-u. Bunili su se naravno i po Evropi ali su shvatilinda nema panova,nema utakmica nema nista bez tih propusnica. I sve funkcionise samo ti treba cod da bi zivio normalno!

  14. Tuzite ih …sa kojim pravom i kojom potvrđenom naucnom tezom nastupaju i određuju …da dele ljude na vakcinisan i ne vakcinisane i kovid propusnica. To je genocid .
    To je strasno .
    Ne utemeljeno bez osnova.
    TUZITE SVE KOJI HOCE DA UVEDU KOVID PROPUSNICE.

  15. Fakultet je dao nekoliko opcija, nije ucenio studente. Ja sam studentknja Medicinskog fakulteta u Beogradu i zahtevi su i više nego logični. Mi ćemo biti u kontaktu sa ljudima, takav nam je poziv, ne smemo nikoga ugroziti, a pre svega treba sačuvati lično zdravlje. Svi smo mi znali koji fakutet upisujemo !

  16. S ozbirom da je u pitanju medicinski fakultet, vakcinacija bi trebalo da bude obavezna.

  17. Podhitno organizacije i udruženja treba da podnesu i krivičnu i prijavu Ustavnom sudu protiv dekana jer on nema pravo da donosi zakone nije mu tata ostavio Medicinski fakultet

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.