DJB traži proveru postrojenja vode 1Foto: DJB Zrenjanin

Potrebna je kontrola svih radnji ukoliko dođe do realizacije ideje gradske vlasti da otkupi postrojenje za prečišćavanje vode, navodi gradski odbor „Dosta je bilo“ Zrenjanin.

Pogon prečistača već mesecima stoji završen i ne radi, jer nema potrebne dozvole, pa se traži rešenje da se stavi u funkciju a opozicione stranke u Zrenjaninu zahtevaju da javnost ima uvid u ceo postupak.

– Da se ne bi dogodilo da se izgrađeno postrojenje otkupi brzopleto, bez ikakve kontrole, pa tek posle da se otkriva šta je kupljeno, sastavili smo spisak radnji koje moraju da prethode odluci. Pošto ej pogon završen, otkup je jedino moguć direktnom pogodbom, mimo Zakona o javnim nabavkama I tu je potrebna kontrola – navode u DJB Zrenjanin.

DJB zahteva da se izvrši detaljan uvid i sačini izveštaj o izgrađenosti svih linija postrojenja za prečišćavanje vode, proveri da li je sva ugrađena oprema nova, prikupe izveštaji o ispitivanju kvaliteta prečišćene vode od strane akreditovane laboratorije prilikom probnog rada, kao i da se svi podaci javno objave. DJB je pozvao Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine, RS, Dveri, Pokret slobodnih građana i Grupa građana “Naš grad, naša stvar” da upute zajednički zahtev vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari