Đilas: Laž je da plaćamo ljude da izazivaju nered na ulicama 1Foto: Press služba SSP

Aleksandar Vučić prevazišao je sve svoje dosadašnje diktatorske metode pokušavajući da javnosti u Srbiji podmetne lažne dokaze da mi plaćamo pojedince da izazivaju nerede na ulicama, kako je to objavio tabloid “Kurir”, saopštili su u zajedničkoj izjavi predsednik i potpredsednica Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas i Marinika Tepić.

Kako su naveli, u amaterskom video snimku i nenaslovljenoj izjavi pojavljuje se jedno lice – koje nijedno od nnjih dvoje ne poznaje, „a koje izgovara laž da ga plaćamo 150 evra mesečno na ruke da izaziva nerede, odnosno sinoćnji napad na direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića ispred sedišta Republičke izborne komisije“.

– Ovaj Kurirov plaćenički TV uradak dočekala je, kako se pokušava prikazati, Gašićeva policija i odmah počela ispitivanje, da bi se izvela Vučićeva naredba da se izvređaju građani koji demonstriraju na ulicama zbog izborne krađe. Nije im dovoljna do sada neviđena krađa glasova na biralištima širom Srbije i dovođenje ljudi koji ne žive u Beogradu da odlučuju o sudbini Beograđana, već ovakvim izmišljotinama pokušavaju da ponize sve građane koji protestuju u borbi za svoj glas – naveli su Đilas i Tepić u pisanoj izjavi.

Oni su dodali da traže da Vučić „i njegova kamarila“ odmah prestanu da ih targetiraju ovakvim lažima da plaćaju ljude da tuku druge ljude, kao i da na ovaj način vređaju građane koji demonstriraju zbog izborne krađe.

„Tražimo i da nas policija odmah sasluša, ako je ovakva izjava zaista data i policiji“, poručili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari