Đilas: Ne verujem u osvetu, nisam za to da ulica presuđuje 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Dragan Đilas, jedan od osnivača Saveza za Srbiju izjavio je da će se zalagati da neke televizije ne mogu da imaju više nacionalnih frekvencija.

“ To je kao da vam neko da rudnik da kopate, država vam da koncesiju, tako vam da i za ovo. Znači, ne treba da sutra, kada se promeni vlast, da imamo nove Pinkove koji će nas da hvale i nove Informere koji da pišu o našim političkim protivnicima. Mi moramo da resetujemo taj sistem, to mora da prestane, to da se radi“, izjavio je Đilas gostujući u emisiji „Uz jutarnju kafu“ Naša Balkan TV.

Poručio je da ne veruje u osvetu, citirajući patrijarha Pavla koji je govorio, kad nekom hoćeš da se osvetiš, iskopaj još jednu raku, za sebe.

„Ja verujem da država treba da odradi svoj posao, da tužilaštvo treba da odradi svoj posao, da oni ljudi koji su grešni ili su ne zakoniti stavili druge u zatvor, oni terba da sad tamo završe. Smatram da televizije ne treba da sude i ne treba da imaju nacionalne frekvencije, to mora da im se oduzme. Smatram da neki Kopernikus, koji vašim i mojim parama kupi Prvu TV i O2, valjda je normalan tok da se vidi ko je tu sve učestvovao. Ali nisam za to da ulica presuđuje“, naveo je Đilas, dodajući da niko nije vladao do veka i da će i ova vlast da se promeni.

„Biću prvi čovek koji će sprečavati tu vrstu revanšizma i nasilja na taj način. Nego da država odradi taj posao“, dodao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari