Đinđić – priča koja neće da se završi

Ostavite komentar


  1. Pozdrav Vesni Pesic od ‘ekipe’ koja joj je bar malo sacuvala ledja na i pored Brankovog mosta (onde na stepenicama kod APR-a). Z. Djindjic je skoro pa max. komplexna licnost i tesko ce bilo kad bilo ko nesto verodostojno o njemu napisati. Velika je to nezgodacija, mnogo pozitivnog ali bogami i negativnog, i jos sve to postaviti u kontext/e, poprilicno je nemoguca misija. A mozda je i bolje tako ostaviti?! I jedna sasvim mala zamerka Vesni P. zasto zaboravi ili jos gore namerno propusti da pomene i bajinobastenske onoliko masovne bezbeli i vaktile proteste koje je predvodio jedan od najboljih ako ne i najbolji prijatelj Zorana Djindjica?! Izuzetno vazna kako istorijska licnost ono i od neverovatne i neizostavno najbitnije i najznacajnije ‘figure’ demonstracija o kojima je rec i naravno svemu ostalom sto je sledilo..

    1. Zorana Djindjica sam licno dosta dobro poznavao ali svakako nismo bili prijatelji a ni u najcrnjem ludilu mi ne bi palo na pamet da tako nesto kazem IKAD! Pogotovu od momenta otkad isti nije u mogucnosti, nazalost, da bilo sta odgovori. Bio je vrhunski intelektualac, ne zbog titule doktora filozofije kod Habermasa, nego zbog ogromnog znanja, perfektne informisanosti, izuzetne umesanosti kako u dogadjaje tako i poznanstva s raznim ljudima, i nadasve ultra brzim ‘klikerom’ kojim je sve hvatao i analizirao ‘u letu’! Da je bio svetac – daleko od toga, ali da smo imali boljeg i da li cemo ikad imati, hmm to stvarno ne znam. Znam samo da imam najveci stepen indignacije, sto mu dodje kombinacija prezira i gadjenja prema SVIM onima koji pricaju da su bili sa Zoranom Djindjicem prijatelji i koji ga oslovljavaju s ‘Zorane’. Fuj !!

  2. Kako bi nam sada dobro dosao Djindjic, da skinemo ovu nespsobnu, korupiranu vladu.

  3. Posle 15 godina sve su priče isprićane,njega nema a stvarnost dokazuje da je besmisleno davati život za Srbiju kao uzaludnu zemlju.Srbi imaju u potpunosti ono śto zaslužuju a ostali koji drugaćije misle neka se sele u neki drugi svet.Ovde je vreme isteklo.

  4. Ima Vesna,još savremenika i učesnika,tog vremena i dešavanja i pre samog nastanka koalicije Zajedno,otpora koje je Zoran imao pre nego je na GO DS u Vrnjačkoj banji,izglasana…a Bogme ima i detalja kod njenog raspadanja,jednog Zoranovog puta u Solun..i tako..štošta se izdesavalo.. za ulogu UDBE i Stanišića sve stoji..i još je gore bilo..E kad na ta vremena,dodamo današnji intervju D.Markovica Djindjicevog kuma iz Surcina.. Mozaik se bolje slaže..
    Cezarizam..Vesna..nije dao ni DS,ni Zoranu ni tada a ni kasnije da uradi prave stvari..Konačno koalicija Zajedno je za kasniji DOS u svemu bila mislena imenica.No sve naše pisanje i komentari, dockan..

    1. Zasto se ljudi, koji su bili ocigledni Djindjicevi neprijatelji, uvek pojavljuju tu kada treba nesto o njemu reci napisati? Mislim konkretno na ove ljude pobrojane na kraju teksta. Bar dvojica mu nisu bili prijatelji za zivota, a i posle njegove smrti nastavili su da mute vodu, vezano za njegovo ubistvo.
      Jos bolje pitanje bi bilo zasto ljudi koji su bili Djindjicevi prijatelji, dozvoljavaju sebi da se uvek nadju u tom drustvancetu, ciji je cilj da tu stano nesto mute i relativizuju (da ne kazem, ko da ih je sam Stanisic iz vremena Milosevica, poslao da tu budu). Takvim svojim postupcima prosto im dajete na tezini i pruzate im priliku da se opet tu nesto zapljunu i nesto relativizuju.

      @Jovan Vukadinovic
      vas ce gospodine udba uvek prejahati.
      samo vi citajte kurir i odatle se informisite.
      odlican ste vi materijal za njihove intrite, ko sunjder, sve upijate…

  5. Samo da ste zatrazili pred onim narodom da podnese ostacku sve bi bilo drugacije.. Tad je cela Srbija bila na nogama. Svi su oni to ocekivali i bili spremni na bazaniju ali je trebalo i hrabrosti.

  6. Hvala Vesna za ovo verno i dirljivo svedocanstvo o Djindjicu, o koaliciji „Zajedno“ i o nama – gradjanima koji smo samo setali. Vi ste bili u prvom redu i videli mnogo vise od nas.

  7. Vesna Pešić je uvek bila glas razuma.Volim da slušam i čitam ono što ona kaže.Jer svaka rečenica je na mestu.Istinita.Da je više kao ona,lakše bi nam bilo.Nikad nisam sumnjala da ono što ona kaže je jedina moguća istina.Nažalost,nema više takve energije.Nema ni Djindjica.Nažalost,da li će biti nas kada se vraćamo u jadne i užasne 90-te

  8. Уреднику портала данас-а је ваљда познато да једноумље никуд не води а да је прећуткивање ИСТИНЕ САУЧЕСНИШТВО МОЖДА И ГОРЕ ОД ИСТИНЕ..

  9. „…Odneli smo pobedu, a vlast se više nikada nije povratila od udarca koji je tada zadobila…..“ Ocigledno da je knjiga napisana pre 4 marta 2018 g. ….

  10. To su bile godine. Ustajemo iz kreveta i pravac čitaonica, učenje do 11h. Posle toga obrok i pravac na studentske demonstracije u 12h. Kad se završi protestna šetnja studenata, sledi šetnja sa koalicijom Zajedno od 15h. I tako tri meseca svaki dan bez i jednog propuštenog dana. A sve to u patikama čiji je đon bio bušan, pa sam preskakao barice. Ali ta energija se neće nikada ponoviti. Znam da su dolazili i oni koji su bili protiv koalicije Zajedno, jer su čuli da je atmosfera sjajna.

  11. Треба само погледати наслове свих новина данас након 15.година. Погледајте ове креатуре које растурише ДС ! Шутановац, Тадић, Пајтић, Ђилас, Балша, Јелена Триван, Чеда…….. и ко све не још. Мене лично овај Шукијев говор неодољиво подсећа на говор једног брадатог момка: „Ја сам моју задаћу завршио, ДС -а више нема!“
    Још само остају фрагменти сећања у новинама попут Данас, док ови остали само пљују и сеире над крахом и тоталним распадом ДС.
    Срам Вас било скотови, нисте достојни ни да поменете име Зорана Ђинђића, а камоли да обележите дан када је стрељан. Гласајте за увођење имена главних улица оног сатрапа из Пожаревца и положите цвеће на гроб у дворишти испод липе.
    СРАМ ВАС БИЛО!!!!!

  12. Велики државници се рађају ретко. Један од таквих је био Зоран Ђинђић. Глупост, мржња и сујета, њему недораслих, га је убила. Чекаћемо дуго да се роди њему сличан.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. i 4. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.