Italijan Fabio Fonjini namučio je Novaka Đokovića u drugom kolu Masters turnira u Indijan Velsu, ali srpski igrač je sa nezgodnim teniserom izašao na kraj pobedivši ga sa 2:1 (6:0, 5:7, 6:2) i tako zakazao sebi duel sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim.

Kao prvom favoritu za titulu, Novaku je za protivnika „zapao“ 31. nosilac u trećem kolu takmičenja, a njih dvojica su se tokom karijere sastali samo jednom, prošle godine na Mastersu u Šangaju kada je trijumfovao srpski teniser. Dimitrov je od Đokovića mlađi četiri godine, a u karijeri do sada nije osvojio nijednu ATP titulu. Srpski teniser je veliki favorit u predstojećem meču, a o svom ne baš sjajnom izdanju na premijernom nastupu u Indijan Velsu (bio je slobodan u prvom kolu), Đoković je izjavio da nema razloga za brigu uoči susreta sa Dimitrovim.

– Mentalno sam bio prisutan. Samopouzdanje mi je na visokom nivou zbog serije pobeda koju imam ove godine. Nisam zabrinut. Bio sam u ovakvim situacijama ranije, kada sam imao ovakve manje zastoje u meču, naročito u prvim kolima, kada se navikavam na podlogu, uslove i sve ostalo – izjavio je Đoković posle trijumfa nad Fonjinijem, dok je njegov naredni protivnik u drugom kolu sa 2:0 bio bolji od Metjua Ebdena iz Australije.

Bolji iz duela Đoković – Dimitrov sastaće se u osmini finala sa pobednikom meča između 23. nosioca Sema Kverija i Marinka Matoševića iz Australije. Đoković je jedini preostali predstavnik Srbije u muškoj konkurenciji jer su sa turnira ranije eliminisani Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

Sinoć na terenu Ana i Janko

Jedina preostala predstavnica Srbije u singlu, Ana Ivanović, odigrala je sinoć meč trećeg kola u Indijan Velsu protiv 24. nositeljke, Nemice Mone Bartel. Boje Srbije u noći između ponedeljka i utorka branio je i Janko Tipsarević u paru sa Poljakom Lukašom Kubotom, a njihovi protivnici u osmini finala bili su Francuzi Žilijen Beneto i Rišar Gaske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari