Masters turnir u Indijan Velsu Novak Đoković nije započeo ubedljivo i na svom nivou, ali je ipak ostvario dve bitne pobede i probio led. Posle Fabia Fonjinija, koji je pao u tri seta, Đoković je teže nego što se očekivalo, a prvenstveno zahvaljujući greškama rivala, upisao pobedu i protiv Grigora Dimitrova od 2:0 (7:6, 6:1).

Najteži posao srpski teniser imao je rano jutros kada se sastao sa 23. nosiocem turnira, Amerikancem Semom Kverijem, od kojeg je do sada samo jednom poražen, uz četiri pobede, ali dobar servis domaćeg tenisera i podrška publike svakako nisu za potcenjivanje.

I sam Đoković bio je svestan grešaka koje je pravio u prva dva meča, a za svoju igre nije imao reči hvale.

– Ovo nije bio baš lep meč za gledanje. Bilo je mnogo neiznuđenih grešaka, i delovao sam prilično lenjo na terenu. Pokušavao sam da ostanem pozitivan i miran, da čekam svoje šanse i mislim da je to najveći plus sa ovog meča – realan je bio svetski broj jedan.

Ko bude slavio u ovom meču neće imati lak posao u četvrtfinalu prestižnog turnira jer će za protivnika imati boljeg iz duela Miloš Raonić (17. nosilac) – Žo-Vilfred Conga (8. nosilac).

Nagradni fond turnira u Indijan Velsu je 5.030.408 dolara, a pobedniku će pripasti milion dolara. Đoković je prošle godine eliminisan u polufinalu kada ga je savladao Džon Izner.

Janko stao u dublu

Srpsko-poljska kombinacija u sastavu Janko Tipsarević/Lukaš Kubot prikazala je dobre partije na Masters turniru u Indijan Velsu, ali ipak nije mogla da se izbori sa prvim dublom sveta u četvrtfinalu, braćom Bobom i Majkom Brajanom koji su bili bolji sa 2:1 (6:7, 6:4, 10:7). U odučujućem setu Tipsarević i Kubot vodili su sa 3:1 i 5:4, ali je onda preovladala uigranost i iskustvo američkog dubla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari