U američkom gradu Indijen Velsu počeo je turnir na kojem će u centru pažnje biti baš srpski teniseri koji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji brane titule. Prošlogodišnji pobednici Đokovići Ivanovićeva ovoga puta su postavljeni za trećeg odnosno petog nosioca, a Janko Tipsarevićse većoprostio od daljeg takmičenja.

Tipsarevića je na startu porazio Brazilac Tomas Beluči, rezultatom 2:1 u setovima (5:7, 7:5, 6:2). Trenutno treći igrač Srbije potvrdio je lošu formu u kojoj se nalazi i koja ga prati još od eliminacije sa Gemaksa, preko Dejvis kup mečeva, pa do ovog poslednjeg debakla na Indijan Velsu. Na terenu sa tvrdom podlogom rano jutros bio je i Viktor Troicki, koji je snage odmerio sa Rusom Mihaelom Južnim. Najbolji srpski teniser, a treći na svetu, Novak Đoković, čeka ime svog protivnika jer je žrebom direktno premešten u drugo kolo.

Treća teniserka sveta, Jelena Janković, nakon slobodnog prvog kola sastaće se sa Ruskinjom Anastasijom Pavljučenko, koja je 42. na VTA listi, a ima samo 17 godina. Sa ovom talentovanom mladom igračicom Jankovićeva, koja je postavljena za drugog nosioca, nije se do sada sastajala. Ana Ivanovićtakođe tek u drugom kolu započinje put ka odbrani titule. Ona će se sastati sa beloruskom teniserkom Anastasijom Jakimovom koju je jedini put savladala u Antverpenu 2007. godine. Troje najboljih srpskih tenisera svoje mečeve igra u noći između subote i nedelje po srpskom vremenu.

Nenad Zimonjiću paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom i Dušan Vemić sa Hrvatom Ivom Karlovićem igraće u konkurenciji dublova.

Ukupni nagradni fond ovog mastersa je devet miliona dolara, a nagrada će ravnomerno biti podeljena u obe konkurencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari