Trećeplasirani teniser na svetskoj ATP listi Novak Đoković uspešno je startovao na turniru u Bazelu pobedom protiv Andreasa Beka iz Nemačke 2:0 (6:3, 7:5). Đoković je odlično počeo meč, napravio brejk već u drugom gemu i poveo sa 3:0.

Srpski teniser, koji je postvaljen za drugog nosioca, ponovo je oduzeo servis protivniku u šestom gemu i činilo se da će lako privesti set kraju. Ipak, Nemac je u finišu zaigrao bolje, uspeo da uzvrati brejkom, ali ne i da eventualno preokrene rezultat. Naredni set je doneo veću borbu i jači Bekov otpor. Đoković je imao brejk lopte u sva prva tri gema na Bekov servis, ali nije uspevao da ih iskoristi. On oduzima servis rivalu u jedanaestom gemu i potom rutinski privodi meč kraju. Uspešan je bio i Viktor Troicki. Troicki se plasirao u drugo kolo ATP turnira u Bazelu, pošto je sa 2:0 (6:2, 7:6) savladao 43. igrača sveta, Bendžamina Bekera iz Nemačke. U meču koji je trajao sat i 27 minuta, naš teniser je pružio odličnu partiju posebno u prvom setu, gde Beker nije mogao nikako da odgovori. Drugi set je rešen u taj brejku, u kom je Beograđanin pokazao smirenost u odlučujućim momentima. Protivnik Troickog u narednom kolu biće bolji iz duela u kojem se sastaju 13. na ATP listi Marin Čilić iz Hrvatske i 76. igrač sveta Nemac Filip Pečner.

Slavili Zimonjić i Nestor

U prvom kolu ATP turnira Serije 500 u Bazelu, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nadigrali su Argentinca Lukasa Arnolda Kera i Čileanca Fernanda Gonzalesa sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 10:5). Prvi nosioci muškog dubla u Švajcarskoj za protivnike u drugom kolu imaće Amerikanca Džejmsa Ćeretanija i Ajsam-Ul-Hađ Kvarešija iz Pakistana

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari