Na ovogodišnjem Rodžers kupu u Torontu za Srbiju će nastupati Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Ilija Bozoljac. Najbolji srpski teniser slobodan je na startu turnira. U drugom kolu trebalo bi da se sastane sa Žulijenom Benetoom, a nakon toga sa Jirgenom Melcerom koji ga je porazio na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Sa svojim dubl partnerom na ovogodišnjem Mastersu u Torontu i najboljim teniserom sveta Rafaelom Nadalom, ne može da se sastane pre finala. Prošle godine prvi reket Srbije poražen je u četvrtfinalu od Endija Rodika.

Janko Tipsarević (41. na ATP listi), u prvom kolu sastaje se sa Nemcem Filipom Kolšrajberom (36), a nakon toga je moguć duel sa Viktorom Troickim (50). On bi pre toga trebalo da porazi 11. nosioca, Marina Ćilića, koji u duelima sa srpskim teniserom vodi sa ubedljivih 5:0. Tipsarević prošle godine nije učestvovao, a Troicki je poražen u prvom kolu.

Ilija Bozoljac, takođe, može da se nađe u glavnom žrebu, a u prvom kolu kvalifikacija sastaje se sa Jen Hsun Luom iz Kineskog Tajpeha.

Nagradni fond Rodžers kupa je 2.430.000 dolara, a pobednik će zaraditi 443.500 dolara i 1.000 ATP poena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari