Od narednog ponedeljka ponovo treći teniser sveta Novak Đoković, bez većih problema je savladao Nemca Rajnera Šitlera sa 2:0 u setovima (6:4, 6:2) u 3. kolu ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, koji se igra za nagradni fond od 3.240.000 dolara. Za novu ubedljibvu pobedu na turniru srpskom teniseru je bilo potrebno sat i 24 minuta igre.

Protiv Šitlera, baš kao i u prvom kolu u duelu sa Italijanom Fabijom Fonjinijem, Đoković je igrao taman onoliko koliko je bilo potrebno. Svestan da bi mečeve trebalo da završava što ranije, jer je u Šangaj doputovao pomalo umoran, kao osvajač Pekinga prošle nedelje, Novak nije dozvoljavao da mu se oduže periodi loše igre. Na ovom meču Đoković je imao samo jedan pad u igri i tada je prepustio servis protivniku, kojeg je do sada oba puta pobeđivao u karijeri, dozvolio mu da priđe na 5:4, ali ne i dalje od toga. Već u narednom servis gemu, drugi nosilac turnira u Šangaju, priveo je set kraju i poveo sa 6:4. U nastavku, Đoković je bio potpuno dominantan rival i sa dva brejka ubedljivo savladao Šitlera – 6:2. Zanimljivo, identičnim rezultatom – 6:4, 6:2, završen je i prethodni duel Đokovića i Šitlera, na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Novak Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Žila Simona koji je u 3. kolu savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0, po setovima, 6:3, 6:4, a u utorak je bio bolji od Viktora Troickog u meču 2. kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari