Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je startovao na Masters turniru u Monte Karlu nakon što je u drugom kolu savladao Florana Seru iz Francuske sa 2:0 (6:2, 6:3) za sat i 23 minuta igre. Drugi reket sveta pobedu u dva seta zabeležio je u veoma zanimljivom meču u kojem je viđeno sedam brejkova sa obe strane, ali je Srbin prikazao daleko bolju igru u polju.


Đoković je odlično otvorio meč i u prvom setu poveo sa 4:0, ali se Francuz brzo vratio u meč sa dva uzastopno osvojena gema. Međutim, to je bio njegov maksimum u tom delu igre. U drugom setu teniseri su bili ravnopravniji, ali je naš igrač protivniku oduzeo servis više i zasluženo izborio prolaz u treću rundu gde ga čeka Stanislas Vavrinka. U međusobnim duelima sa Švajcarcem Đoković ubedljivo vodi sa 7:2, a Vavrinka je našeg tenisera poslednji put savladao u Beču 2006.

Sa druge strane, drugi reket Srbije Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira jer je od njega bolji bio Španac Tomi Robredo rezultatom 2:0 (6:4, 6:3). U meču koji je trajao 75 minuta, Troickog nije hteo servis pa mu je trenutno 23. igrač na svetu oduze gem čak četiri puta iz šest pokušaja. Jedini deo meča kada je naš igrač uspeo da nametne svoju igru bilo je sredinom prvog seta, kada je jedini put oduzeo servis odličnom Špancu. Robreda nakon ove pobede čeka meč sa pobednikom duela David Nalbandijan – Mihael Južni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari