Iako još uvek mlad Novak Đoković odavno je postao velemajstor svetskog tenisa. Svoje vrhunsko znanje srpski teniser ovih dana nesebično demonstrira na Masters turniru u Šangaju. Posle dobre partije protiv Ivana Ljubičića, Đoković je u osmini finala preslišao svog vršnjaka Rišara Gaskea 2:0 (6:1, 6:1). Ukoliko bude nastavio u istom ritmu Srbin ne bi trebalo da ima većih problema sa Giljermom Garsijom Lopezom u borbi za polufinale.

Ako postoji perfektan meč, onda je Beograđanin protiv Gaskea odigrao gotovo savršeno. Rišar spada u grupu tehnički najdoteranijih tenisera na svetu, ali je u duelu sa Đokovićem delovao potpuno nemoćno. Novaka je odlično služio prvi servis, sjajno se kretao na osnovnoj liniji i gotovo je uvek prilikom udarca bio ispred loptice.

– Igrao sam veoma kvalitetno od samog početka. Sve vreme sam vršio pritisak na rivala. Bio sam agresivan, nisam dozvolio protivniku da se vrati u meč. Mislim da sam definitivno bio dobar u svim elementima igre – zadovoljno je prokomentarisao Đoković svoj nastup u duelu sa Gaskeom.

Više od pobede, sve ljubitelje lika i dela srpskog asa može radovati igra bez oscilacija. Novak je imao čak devet brejk lopti od kojih je iskoristio pet, dok je Gaske samo jednom bio u prilici da oduzme servis rivalu. Đokovića u četvrtfinalu očekuje meč sa Giljermom Garsijom Lopezom. Novak je u prethodna tri međusobna duela bio poprilično siguran. Poslednji su odigrali u Dubaiju ove godine. Španac se trenutno nalazi u dobroj formi, a u prethodnom kolu iznenadio je Tomaša Berdiha. Ovaj rezultat predstavlja najbolje upozorenje za srpskog asa.

Đoković je juče bio uspešan i u dublu pošto je u paru sa Izraelcem Džonatanom Erlihom bio bolji od francuske kombinacije Mišel Lodra – Žo Vilfred Conga sa 2:0 (6:3, 6:1).

Zimonjić: Želeo sam nekog mlađeg

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić obrazložio je razloge promene partnera.

– Razišao sam se sa Danijelom Nestorom na korektan način. Mi smo bili i ostaćemo prijatelji. Želeo sam nekog mlađeg partnera sa kojim ću osvajati trofeje. Izabrao sam Mišela Lodru zato što je reč o odličnom teniseru ne samo u igri parova, već i u pojedinačnoj konkurenciji. Nadam se da će mi pomoći u novim podvizima – istakao je Zimonjić.

Ivanovićeva lako do nove pobede

Ana Ivanović preskočila je i drugu prepreku na WTA turniru u Lincu savladavši Čehinju Barboru Zahlavovu sa 2:0 (6:3, 6:2). Ivanovićeva će u trećem kolu odmeriti snage sa Nemicom Julijom Gerges koja je eliminisala petu nositeljku Petru Kvitovu iz Češke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari