Mada su van terena najbolji drugari u svetu tenisa, njihov duel u drugom kolu turnira u Sinsinatiju ličio je na meč površnih poznanika željnih međusobne „osvete“.

Najbolji srpski teniser u meču sa svojim zemljakom u samo dva seta postavio je stvari na očekivano mesto. Novak Đoković, rutinski i sa pola snage, savladao je Viktora Troickog sa 2:0 (6:3, 7:5), tako da će se u trećem kolu prestižnog masters turnira sastati sa pobednikom meča između Džona Iznera i Davida Nalbaldijana.

Đoković je u skladu sa navikama, odigrao prosečan meč na startu turnira u Sinsinatiju. Novak je imao čak 35 neiznuđenih grešaka, od toga 26 u drugom setu. Već u uvodnom delu duela Đoković je oduzeo servis Troickom, tako da je rutinski osvojio prvi set. Dramski deo viđen je u drugom delu meča. Troicki je poveo sa 2:0, zatim je Đoković potpuno preokrenuo rezultat 3:2, ali je Troicki disao za vratom svom prijatelju sve do skora 4:4. Upravo je u tim momentima najkvalitetniji teniser sveta znatno bolje reternirao, servis mu je bio mnogo bolji, a kretnja na osnovnoj liniji pravovremena. Napravivši treći brejk u drugom setu, Novak je sigurnom igrom na svoj servis mirno priveo meč kraju. Pobedom u Sinsinatiju, Đoković je poveo sa 4:1 u međusobnim duelima sa Troickim.

Jankovićeva poražena u Montrealu

Jelena Janković poražena je u drugom kolu Rodžers kupa. Bolja od srpske teniserke bila je Čehinja Iveta Benešova 2:0 (7:6, 6:3). Jankovićeva je, kao prvi nosilac, bila slobodna na startu turnira, ali je zbog brojnih povreda odigrala ispod očekivanog nivoa protiv češke predstavnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari