Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale prestižnog Rodžers kupa u Torontu. Od njega je bio bolji nekadašnji broj jedan Rodžer Federer rezultatom 2:1 (1:6, 6:3, 5:7). U meču koji je trajao dva sata i 22 minuta oba tenisera imala su padove u igri, ali je na kraju Švajcarac bolje iskoristio protivnikove greške.

U prvom setu Đoković je osvojio samo jedan gem i za manje od pola sata izgubio prvi set. U drugom je nastavio sa lošom igrom i gubio 2:0 ali je uspeo da izjednači rezultat. Set je presudio sedmi gem koji je trajao 12 minuta i završio se u korist srpskog tenisera. Poslednji set je najduže trajao a srpski teniser je propustio veliku priliku za pobedu. Pri rezultatu 5:5 imao je 3 brejk lopte ali je onda napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i Švajcarac je okončao set sa 7:5. Statistika na kraju meča je bila prilično izjednačena, oba tenisera imala su jednak broj vinera (27) ali je presudilo to što je bivši broj jedan imao pet neiznuđenih grešaka manje od Novaka. Ovo je bila deseta pobeda Federera protiv Đokovića u njihovom 15. duelu. Ovom pobedom Federer se vratio na drugo mesto svetske rang liste a za titulu će se boriti protiv prošlogodišnjeg pobednika, Endija Mareja, koji je savladao prvog tenisera sveta Rafaela Nadala, sa 2:1 u setovima. Britanac i Švajcarac sastajali su se 11 puta a Marej vodi sa 6:5 u međusobnim duelima.

Nagradni fond Rodžers kupa u Torontu je 2.430.000 dolara. Poraženi finalista će zaradili 222.000, a pobednik 443.500.

Ivanovićeva istegla ligament

Dobru nedelju na turniru u Sinsinatiju, Ana Ivanović morala je da okonča predajom polufinalnog meča Belgijanki Kim Klajsters u prvom setu zbog povrede stopala. Razočarana sam zbog načina na koji sam završila turnir. Kada sam zakoračila pri forhendu osetila sam jak bol u stopalu. Posle lekarske intervencije pokušala sam da nastavim meč ali više nisam mogla da se oslonim na tu nogu – izjavila je srpska teniserka posle meča.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari