Izuzetan ritam mečeva na turnirima u Montrealu i Sinsinatiju jednostavno je iscrpeo najboljeg tenisera na svetu. Mada je na oba mastersa ostvario izvanredne rezultate (titula i finale), srpski igrač jednostavno nije imao vremena da se između turnira osveži i odmori, tako da je vidno malaksao i doputovao u SAD na poslednju proveru uoči otvorenog prvenstva Amerike.

U polufinalu protiv Tomaša Berdiha on je vidno pokazivao znake umora, da bi u finalu sa raspoloženim Endijem Marejem usled povrede desnog ramena koje ga je mučilo i u Montrealu Novak Đoković predao meč kod rezultata 6:4, 3:0 za Britanca.

Kvalitetan duel viđen je u prvih šest gemova. Kod rezultata 3:3 Marej je boljom razmenom udaraca sa osnovne linije uspeo da iskoristi nešto slabije servise srpskog tenisera. Zbog evidentne povrede desnog ramena Đoković je znatno sporije izvodio početne udarce što je znatno olakšalo posao Britancu, koji je usled napravljenog brejka rutinski rešio prvi set u svoju korist.

Pred početak drugog dela meča Đoković je zatražio medicinski tajm-aut. Lekar je pokušao da ublaži bol u ramenu srpskog igrača, međutim već u prvom gemu nastavka bilo je jasno da Novak neće do kraja izdržati duel sa raspoloženim Marejem.

– Ne postoji dobar poraz, ali je sreća u tome što do početka US opena ima još osam dana tako da ću imati vremena da se oporavim. Možda sam u finalu mogao da odigram još nekoliko gemova, ali nisam mislio da bi ostanak na parketu bio svrsishodan. U ovoj situaciji jednostavno nisam mogao da dobijem igrača kao što je Marej. Iscrpljen sam već neko vreme zbog velikog broja mečeva, ali razlog predaje je bio u povredi ramena. Jednostavno, bol je bila tako jaka da nisam mogao da serviram – zaključio je Đoković.

Servisi oko 100 kilometara na čas bili su zapravo ziceri za Mareja koji je sa dva vezana brejka primorao Srbina da prilikom rezultata 3:0 preda meč. Đoković je u Sinsinatiju zapravo doživeo tek drugi poraz, nakon polufinala Rolan Garosa i duela sa Rodžerom Federerom, međutim njegovih 57. pobeda u ovoj sezoni i 10 final na 11 odigranih turnira jasno pokazuju da će Đoković biti prvi favorit poslednjeg gren slema US opena koji 29. avgusta počinje u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari