Najbolji srpski teniser Novak Đoković nakon četiri dana odmora nastaviće nastup na turnirima iz Masters serije. Posle osvajanja trofeja u Indijan Velsu i „preskakanja“ prvog kola u Majamiju, Đoković će tokom predstojeće večeri ili noći odmeriti snage sa Francuzom Žeremijem Šardijem. Novak je apsolutni favorit, jer je slavio u svih prethodnih sedam međusobnih duela, a vreme do ovog susreta popunio je obilaskom San Franciska.


– Posetio sam Gugl pre nekoliko dana u San Francisku, neverovatno iskustvo… Igrao sam tenis sa Gugl naočarima. Futiristički! – napisao je Đoković na Tviteru.

Šardi je u prvom kolu bio bolji od Huana Monaka sa 2:1, dok u duelima sa Đokovićem nikada nije osvojio nijedan set. Prvi put su se sastali na Australijan openu 2009, a poslednji na Vimbldonu prošle godine. Novaku je jako važno da na ovom turniru ostvari dobar rezultat, jer brani skromnih 90 bodova, mada Rafael Nadal ne brani ni toliko, jer prošle sezone nije učestvovao. Ipak, sve do Vimbldona Španac mora mnogo više da „pazi“, jer zbog prošlogodišnjih uspeha brani 5.100 bodova, a Đoković samo 2.000.

Tokom dana ili večeri na teren bi trebalo da izađe i Jelena Janković, koja je takođe bila slobodna u prvom kolu. Za rivalku će imati Amerikanku Varvaru Lepčenko, koja je slavila pre dve godine na Rolan Garosu u jedinom dosadašnjem međusobnom meču. Jelena je prethodnih dana bila raspoložena za razgovor, koji je objavljen na zvaničnom sajtu WTA.

– Obožavam Majami, jer je tako pun energije. Publika je divna, stvarno volim da igram ovde. Prošle sezone sam odigrala dobar turnir, a ranije sam stizala i do finala. Sada sam stigla kao šesta teniserka sveta i želim tako i da se predstavim publici. Po okončanju igračke karijere ne mislim da bih bila dobar trener, jer nemam strpljenja. Volela bih da radim nešto drugo, u vezi sa modom na primer. Prestala sam da stavljam šminku pre izlaska na teren, mislim da je to povezano sa godinama i sazrevanjem. Stvarno mi nije bitno kako izgledam. Jedine stvari koje su mi neophodne su sprej za kosu i krema za sunčanje – zaključila je Jankovićeva.

Danas će nastupiti i Nenad Zimonjić u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom. Njih dvojica će u prvom kolu dublova igrati protiv Italijana Simonea Bolelija i Fabija Fonjinija.

Ana igrala sinoć

Srpska teniserka Ana Ivanović igrala je sinoć protiv Amerikanke Lorin Dejvis svoj meč drugog kola na turniru u Majamiju. Ivanovićeva je kao dvanaesta nositeljka bila slobodna na startu takmičenja, a pobednica ovog meča u narednoj rundi igraće protiv bolje iz takođe sinoć odigranog duela između Italijanke Flavije Penete i Olge Govorcove iz Belorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari