Četvrti grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo SAD, počinje u ponedeljak, a Srbija će prvi put imati prvog nosioca na ovako velikom takmičenju. Novak Đoković je zalečio povredu ramena koju je zadobio pre nedelju dana u finalnom meču protiv Endija Mareja na turniru u Sinsinatiju i potpuno spreman očekuje duele na terenima u Njujorku.


– Rame je u redu. Mogu da serviram, udaram forhende i to je dobro. Sve što mi je bilo potrebno je nekoliko dana odmora. Nije u pitanju nikakva povreda, nema oštećenja mišića, već je reč o upali zbog velikog broja mečeva koje sam odigrao poslednjih meseci – istakao je Đoković, koji je u 2011. ostvario impresivan učinak od 57 pobeda i samo dva poraza.

Novak je na US openu dva puta igrao u finalu (2007, 2010), a poslednji put poklekao je od Rafaela Nadala u četiri seta. On je već ove godine podigao pehare na Australijan openu i Vimbldonu pa bi eventualnim trijumfom u Njujorku stigao do trećeg grend slem trofeja u sezoni.

Bozoljac blizu glavnog žreba

Ilija Bozoljac igrao je u noći između petka i subote meč poslednjeg kola kvalifikacija za US open protiv Francuza Žonatana Deznijea de Vežija. Srpski teniser je na korak od glavnog žreba stigao posle pobede nad Nemcem Andreasom Bekom od 2:0 (7:6, 6:3). Nažalost, Aleksandra Krunić je poražena u drugom kolu kvalifikacija od Italijanke Karin Knap sa 2:0 (6:0, 7:5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari