Najbolji srpski teniser Novak Đoković novu sezonu započeće danas u polufinalu turnira u Abu Dabiju, a njegov protivnik od 14.00 biće bolji iz sinoć odigranog duela između Endija Mareja i Žo-Vilfreda Conge. Ovo će biti prvi Novakov meč otkad je u njegov stručni štab uvršten nekadašnji najbolji svetski igrač Boris Beker. Međutim, Nemac još nije stigao u Abu Dabi već je iz Španije, gde se Novak pripremao poslednjih dana, otputovao u domovinu kako bi sa porodicom proslavio Božić.


Đoković je dvostruki uzastopni pobednik na turniru, jer je slavio 2011. i 2012, a maksimalan učinak pokušaće da nastavi i ovog puta. Ovo će mu, kao i prošle godine, biti jedini turnir pre Australijan opena na kojem brani titulu i 2.000 poena. Đoković je pre eventualnog susreta u polufinalu trenirao zajedno sa Marejem, koji se vratio na teren posle duže pauze zbog povrede i operacije leđa. U drugom polufinalu sastaće se zemljaci Rafael Nadal i David Ferer, koji je sa 2:0 (7:5, 6:1) savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku.

– Turnir je izuzetno jak, dolaze odlični teniseri i očekuje me težak put do odbrane titule. S druge strane, srećan sam što ću imati jake provere pred prvi grend slem sezone. Moj tim je jači za Bekera i verujem da možemo da ostvarimo dobre rezultate – istakao je Đoković.

Nakon egzibicije u Abu Dabiju, na turniru koji ne donosi bodove za ATP listu, Beker će takmičarski „debi“ kao prvi trener imati baš u Melburnu. Novak je u više navrata potvrdio da je zadovoljan kako je počela saradnja sa Bekerom, jer veruje da će Boris uneti određene novine u njegove nastupe, kako bi što pre ponovo bio najbolji teniser na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari