Svetski broj jedan, srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u osminu finala Masters turnira u Sinsinatiju nakon što je sa 2:0 (6:2, 6:3) savladao Amerikanca Rajana Herisona. Novak je ovom pobedom izjednačio rekord čuvenog Džona Mekinroa iz 1984. godine, kada je ovaj Amerikanac takođe ostvario skor od 54 pobede i samo jednog poraza u sezoni.


Srpski teniser nije imao većih problema tokom duela sa Herisonom. Mladi Amerikanac je dobro počeo meč i odmah oduzeo servis protivniku, ali je Đoković tada osvojio tri uzastopna gema i napravio preokret. U drugom setu Novak je poveo sa 3:0 i meč lagano priveo kraju. Svetski broj jedan izjavio je da je zadovoljan igrom koju je prikazao u prvom duelu na ovom turniru kao i da je jedna od najbitnijih stvari koja mu pomaže da igra dobro to što nikad ne potcenjuje protivnika.

– Sporo sam počeo meč i nisam baš najbolje servirao, ali sam ostalim segmentima igre zadovoljan. Na teren uvek izlazim motivisan i to me tera da idem dalje. Svakako, ono što mi je najbitnije u nastavku sezone je poslednji ovogodišnji grend slem, US open, gde želim da pružim svoj maksimum – izjavio je Đoković.

Najbolji srpski teniser se u okviru osmine finala Mastersa u Sinsinatiju sinoć sastao sa 29. na svetu, Radekom Stepanekom iz Češke. Treći reket Srbije Janko Tipsarević završio je takmičenje na ovom turniru porazom u drugom kolu od Francuza Žila Simona od 2:1(7:6, 2:6, 3:6).

Jankovićeva sinoć protiv Skjavone

Trenutno najbolja srpska teniserka Jelena Janković odigrala je sinoć meč trećeg kola Mastersa u Sinsinatiju protiv Italijanke Frančeske Skjavone. Jankovićeva je u prvom kolu ubedljivo savladala Ivetu Benešovu, dok se u drugom meču namučila protiv Kineskinje Ži Ženg i na kraju je pobedila posle preokreta sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari