Srpski teniser Novak Đoković povećao je svoju prednost na najnovijoj ATP listi, i sada ima 2.500 poena više od drugoplasiranog Rafaela Nadala, iako je predao meč Endiju Mareju u finalu prošlonedeljnog Mastersa u Sinsinatiju.

Na trećoj poziciji i dalje se nalazi Švajcarac Rodžer Federer koji zaostaje 5.540 bodova za najboljim teniserom sveta. Britanac Endi Marej je četvrti, dok je David Ferer potisnuo Robina Soderlinga sa petog na šesto mesto. Drugi reket Srbije Viktor Troicki popravio je plasman i sada je na 15. poziciji sa 1.980 bodova, dok je Janko Tipsarević i dalje 20.

Jelena Janković je zahvaljujući plasmanu u finale turnira u Sinsinatiju, gde je poražena od Marije Šarapove sa 2:1, popravila svoj plasman na ovonedeljnoj WTA listi i sada je 12. teniserka sveta sa 3.270 bodova. Ana Ivanović je ostala na poziciji 17 sa 2.415 poena, dok je Bojana Jovanovski uprkos porazu na startu prošlonedeljnog turnira napredovala za jedno mesto i sada je 54. teniserka na WTA listi. Prva je i dalje Dankinja Karolina Voznijacki, a prate je Kim Klajsters i Vera Zvonareva. Najveći napredak u prvih deset na svetu zabeležila je pobednica turnira u Sinsinatiju Marija Šarapova koja je popravila plasman za tri mesta i sada je četvrta teniserka sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari