Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspeo je iz trećeg pokušaja da prvi put u u karijeri izbori treće kolo turnira u Marselju. On je uz manje probleme u drugoj rundi bio bolji od 68. igrača sa ATP liste, Čeha Jana Herniha – 2:0 (7:5, 6:4). U četvrtfinalu Đoković će odmeriti snage sa nemačkim igračem Mišom Zverevim. Biće to prvi susret Srbina i Nemca.

Na početku meča protiv Herniha treći teniser planete prikazao je veoma sigurnu i raznovrsnu igru. Takva pristup brzo mu je doneo brejk. Međutim, kada se očekivalo da rutinski set privede kraju, Đoković se opustio i dozvolio Hernihu da mu oduzme servis u trenutku kada je servirao za vođstvo od 1:0. Ipak odmah se pribrao srpski teniser i u prvoj sledećoj prilici vratio je stvari na pređašnje stanje.

Drugi set je naizgled bio repriza prvog. Opet je Đoković brzo došao do brejka prednosti, koji je i ovoga puta Čeh uz puno muke nadoknadio. Hernih, međutim, nije izdržao pritisak servisa za opstanak u meču, što je Novaku Đokoviću donelo prvi plasman u četvrtfinale turnira u Marselju koji je iz serije ATP 250 i igra se za nagradni fond od 576.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari