Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Francuza Žilijena Benetoa sa 2:0 (7:5, 7:5) u drugom kolu turnira serije 1.000 u Torontu. Najbolji srpski teniser imao je dosta problema u prvom singl meču posle nastupa za Dejvis kup reprezentaciju u Hrvatskoj tokom prvog julskog vikenda, ali je nekako uspeo da ih prebrodi.

 Đoković se najviše mučio sa očajnim servisom i teškim vremenskim uslovima, ali je posle dva sata i 13 minuta uspeo da savlada upornog Francuza. Srpski teniser izgubio je svoj servis čak četiri puta, ali je uspeo da napravi čak šest brejkova što mu je i donelo trijumf. Njegov protivnik u trećem kolu biće Rumun Viktor Hanesku koji je savladao domaćeg tenisera Pitera Polanskog sa 2:0 (6:4, 7:6). Viktor Troicki je poražen u drugom kolu istog turnira od Filipa Kolšrajbera sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:0). Posle rezultatskog povratka u drugom setu činilo se da će srpski teniser imati snage za preokret, ali je Nemac sjajnim izdanjem u odlučujućem delu igre došao do konačnog trijumfa.

Ivanovićeva jača od kiše i Švedove

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira u Sinsinatiju posle pobede nad Jaroslavom Švedovom iz Kazahstana sa 2:0 (6:1, 7:5). Meč je dva puta bio prekidan zbog kiše. U narednom kolu Ivanovićeva će se sastati sa Ruskinjom Elenom Vesninom koja je bila bolja od Italijanke Frančeske Skjavone sa 2:0 (6:4, 6:4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari