Najbolji srpski teniser Novak Đoković tek juče odradio je prvi trening sa saigračima iz Dejvis kup reprezentacije pošto je u Beograd stigao u utorak rano ujutru nakon osvajanja završnog mastersa sezone u Londonu. U finalnom duelu sa selekcijom Češke, koji će se odigrati od sutra do nedelje u Kombank areni, Novak će pokušati da donese dva poena Srbiji u singlu, a njegovi dobri rezultati još su važniji ako se zna da Viktor Troicki neće igrati zbog suspenzije, dok je nastup Janka Tipsarevića i dalje pod znakom pitanja zbog povrede pete.


– Ovo je za nas najinspirativnija nedelja cele godine, kada smo svi zajedno, družimo se, treniramo i spremamo se za veliko finale. Osećam se dobro, imao sam dosta mečeva od US opena, vezao sam više od 20 pobeda, pobedio na četiri turnira i moraću da se suočim sa situacijom da ću igrati za vikend. Imam pored sebe tim koji će mi pomoći da se oporavim i budem spreman za meč – istakao je Đoković, koji nikada nije poražen na tvrdoj podlozi od aduta Čeha Tomaša Berdiha.

– Tomaš je odličan igrač. Imali smo dosta neizvesnih mečeva i trudiću se da dam maksimum, jer Dejvis kup je takmičenje koje nam mnogo znači – potvrdio je Đoković.

Odluka o nastupu Tipsarevića u ovom finalu najverovatnije će biti doneta pre današnjeg žreba.

– Još sam u procesu rehabilitacije. Ne mogu da kažem da sam spreman sto odsto. Nisam ni trenirao prethodnih dana, ali želja da pomognem je tu, zbog toga se odugovlači sa odlukom. Volja da budem sa timom i pomognem da uzmemo drugu titulu je odlučujuća – iskren je Tipsarević, koji je odigrao 57 mečeva za reprezentaciju.

Zbog kasnog dolaska Đokovića i odsustva Tipsarevića sa treninga zbog povrede, selektor Bogdan Obradović radio je proteklih dana u nekompletnom sastavu.

– Imamo više opcija pa tako i mogućnost izmene igrača. Zaista imamo sjajnu sadašnjost, a takvu ćemo imati i budućnost. Novak je trenutno najbolji igrač, svaka čast Nadalu, ali ipak Nole igra najbolji tenis na svetu. Imamo i ostale sjajne momke – optimista je Obradović.

Berdih: Dubl odlučuje gde će „salatara“

– Definitivno će najvažniji poen biti onaj iz dubla. Dobijali smo ga mnogo puta u prošlosti, za Radeka Štepaneka i mene rezultati sve govore. Izgubili smo samo jedan od poslednjih 13 mečeva. Međutim, neće biti jednostavno, ovo će biti najveće iskušenje do sada. Kada za Srbiju igra Novak, ona je jedna od najjačih reprezentacija na svetu, a pritom će igrati kod kuće na podlozi koju su sami birali – jasan je najbolji teniser Češke Tomaš Berdih.

Novak na fotografiji godine

Međunarodna organizacija „Mir i sport“, čije je sedište u Monaku, izabrala je za fotografiju godine zajednički snimak bivšeg predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića, prvog čoveka Međunarodnog olimpijskog komiteta Žaka Roga i Novaka Đokovića, snimljen 23. avgusta u produkciji francuske agencije AFP, prilikom usvajanja rezolucije u Generalnoj skupštini UN, kojom je ustanovljen Međunarodni dan sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari