Treći teniser sveta Novak Đoković igraće u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju posle pobede nad Argentincem Davidom Naldandijanom od 2:0 (6:1, 7:6). Najbolji srpski teniser je ubedljivo dobio prvi set, ali se u drugom namučio pa je, pre nego je iskoristio prvu meč loptu, morao da spasava čak pet set lopti protiv 37. igrača sa ATP liste.

Đoković je ekspresno stigao do prednosti od 4:0 u prvom delu igre. Posle pola sata već je vodio sa 1:0 u setovima, a tada je delovalo da će Nalbandijan brzo spakovati opremu na turniru u Sinsinatiju. Međutim, Argentinac je zaigrao mnogo bolje i nije dozvolio našem igraču da stvori nedostižnu prednost. Do prve dve set lopte stigao je na Novakov servis pri vođstvu od 5:4, ali je Srbin osvojio četiri uzastopna poena i produžio set. I u taj-brejku Nalbandijan je imao dve vezane prilike za dobitak seta, kasnije još jednu, ali je smirenost Đokovića uticala da se ne odigra i treći set. Meč je trajao 97 minuta, a rešen je posle duple servis greške Argentinca, koji je imao više vinera (17-14), ali i znatno više neiznuđenih grešaka (31-17). Đokoviću je ovo bila 101. pobeda na turnirima Masters serije, koje je osvajao pet puta. Njegov naredni protivnik biće pobednik duela između Robina Soderlinga i Endija Rodika, koji su igrali prošle noći. Novak je Šveđanina pobedio pet puta u šest mečeva, dok protiv Amerikanca ima dve pobede uz četiri poraza.

Poraz Zimonjića i Nestora

Najbolji dubl današnjice Nenad Zimonjić i Danijel Nestor poražen je u prvom kolu turnira u Sinsinatiju od Slovaka Františeka Čermaka i Mikaila Mertinaka sa 2:0 u setovima (7:5, 6:2). Srpsko-kanadski dubl ima desetak dana da se odmori i pripremi za Otvoreno prvenstvo SAD, koje počinje 30. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari