Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je niz nepobedivosti u Majamiju nakon što je u velikom finalu drugog Mastersa sezone savladao vršnjaka Endija Mareja sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:0) i još jednom podigao kristalni pehar. Srpski teniser je posle velike borbe došao do 51. trofeja u karijeri, ali i trećeg značajnog pehara ove sezone s obzirom da je od početka 2015. bio najbolji i na Australijan openu i Indijan Velsu.

Da će publika na centralnom terenu prisustvovati velikoj drami, bar u prva dva seta, bilo je jasno već posle uvodnih poena, a neizvesnost je pojačavalo i sunce koje je smetalo igračima prilikom servisa na desnoj strani mreže, gledano iz ugla sudije. Tako su do rezultata 4:4 viđena čak četiri brejka, neki i sa “nulom”, da bi crni niz prekinuo naš as. Međutim, to Novaku nije dalo prednost već je odluka pala u tajbrejku. Đoković se i tu bolje snašao pa je bez veće neizvesnosti poveo sa 1:0.

Ista slika viđena je i u drugoj deonici jer srpski teniser i sedam dana stariji Britanac nisu blistali. Greške su dolazile češće nego vrhunski potezi, pogotovo kod smečeva, što se donekle može pripisati suncu jer su grešili i kada su bili u senci. Promašeni ziceri koštali su Novaka drugog seta jer je Britanac u desetom gemu lako došao do brejk lopti i produženja neizvesnosti.

Na sreću srpskih navijača ona je izostala u trećem setu, verovatno i zbog Đokovićevog “pražnjenja” i izbacivanja negativne energije. Naime, naš teniser je po gubljenju seta uputio oštre reči prema svom boksu ali je tako isprepadao skupljača lopti pa mu je sudija dodelio opomenu. To kao da je probudilo inat u njemu pa je Marej do kraja bio samo nemi posmatrač. Đoković je napravio brejkove na sve početne udarce Britanca, kao i u odlučujućem setu finala u Melburnu, i tako došao do pete titule kojom je Majami postao njegov najuspešniji Masters. S druge strane, nezadovoljan neće biti ni Marej koji je sakupljenim bodovima došao na treće mesto ATP liste, ostavivši iza sebe Nadala kojeg je preskočio i Nišikori jer Španac nije odbranio prošlogodišnje finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari