U prepunoj sali Centra za kulturu u Kučevu, koja može da primi 600 gledalaca, održan je tradicionalni Rođendanski koncert Đorđa Marjanovića i Dečijeg hora “Ivan i njegovi klinci”.


Hol Centra bio je ukrašen fotografijama slavljenika koje su svima, a posebno onim starijima, dočarale jedno prošlo doba. Koncertu je prisustvovao i ataše za kulturu Ambasade Ruske federacije u Beogradu, gospodin Kiril Kirša, a gosti su bili: Lena Stamenković, Gordana Stojićević, Dejan Cukić i Nenad Milosavljević koji je nizom pozorišnih minijatura dočarao životni put legendarnog Kokana od rođenja 1931. god u Kučevu do današnjih dana. Radmila Karklajić i Vesna Nedeljković, vođa nekadašnjih “Đokista”, su poslale telegram u kojem su izrazile žaljenje što iz zdravstvenih razloga nisu mogle doći.

Veći deo koncetra, publika je provela na nogama, pljeskajući i pevajući sa izvođačima zbog čega se može zaključiti da je concert bio i više nego uspešan. U momentu kada je mladi umetnik Ivan Veljković pevao svoju novu pesmu “Milorde, pevamo tebi” suze su pošle i njemu, i Đorđu, al ii većem delu publike…U publici se mogla videti i Tanja Peternek-Aleksić sa RTS-a, a koncert je snimalo više televizijskih i radio kuća nacionalne, regionalne i lokalne frekvencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari