Šesti put, u organizaciji Demokratke stranke i Fonda „dr Zoran Đinđić“, organizuje se takmičenje u besedništvu pod nazivom „Besede u Zoranovu čast“. Temu ovogodišnjeg takmičenja su izabrali glasanjem građani Srbije. Za temu je izabran njegov citat „Pre nego što baciš kamen na drugog, reci šta si uradio“. Zadatak za sve učesnike učesnice bio je da sroče svoje besede i to u trajanju do maksimum četiri minuta.

Svi besednici koji su se prijavili za kvalifikaciono takmičenje u Požarevcu imali su priliku da svoje besedničke veštine pokažu u utorak 8. februara u prepunoj Maloj sali Požarevačkog Centra za kulturu. Na pozornici su se takmičili besednici iz Požarevca, Smedereva, Svilajnca i drugih mesta, a najbolji od njih učestvovaće u polufinalu 04. Marta u Novom Sadu. Finale će se održati na godišnjicu Đinđićeve smrti 12. marta u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. O tome ko je bio najbolji besednik ili besednica na kvalifikacionom takmičenju odlučivao je stručni žiri u sledećem sastavu: Jelena Trivan, podpredsednica DS i narodna poslanica, Ivan Jevtović, glumac, Mirjana Mitrović Stefanović, književnica, Marina Nikolić, magistarka filoloških nauka i Aleksandar Lukić, književnik.

Beseda „Moja Srbija“ osamnaestogodišnjeg učenika srednje medicinske škole Đorđa Popovića, proglašena je za najbolju na kvalifikacionom takmičenju „Besede u Zoranovu čast“ u Požarevcu.

Drugo mesto na regionalnom takmičenju u besedništvu u čast Zorana Đinđića osvojio je Darko Popović, treće mesto je pripalo Jeleni Milenković, a svojim besedničkim umećem nadmetali su se i: Anica Milojković, Nikola Stefanović, Petar Paunović, Saša Cvetković, Stefan Tomić, Vladan Milosavljević i Vladislav Velkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari