Đorđević: Bezbednost zaposlenih uslov za privredni rast

Ostavite komentar


    1. Ministar, Vlada kao i predsednik države, nadaleko su poznati po tome što brinu za bezbednost zaposlenih. Tome u prilog najviše govore podaci da su tokom 2018. godine širom Srbije poginula 53 radnika zbog povreda na radu. Tokom iste godine pravnim licima i preduzetnicima je oduzeto šest licenci za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu. Od 53 poginulih, 15 je bilo u građevinarstvu a 13 u prerađivačkoj industriji. Inače, svega 30% pravnih lica i preduzetnika svoj posao je obavljalo u skladu sa zakonom. Samo da napomenem, ovo su zvanični podaci Uprave za bezbednost i zdravlje na radu. Ovaj broj poginulih na radu je bio nejveći od 2006. godine. Ove godine, do sada, poginulo je dvadesetak radnika, nažalost.

  1. ministre plate tvojih radnika su na najnizim granam sta si uradio za svoje radnike kao ministar jos uvek je na snazi 10% umanjenja za radnike fonda PIO vratite bar plate na nivo na koji smo bili 2014.g. jer ovako nece Vam imati ko raditi docicete u situaciju da uvozite radnu snagu …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.