Đorđević “garantuje sankcije” zbog tragedije 1Foto: HRT (Arhivska fotografija)

Garantujem da će svi odgovorni za eventualne propuste biti sankcionisani, izjavio je danas ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević povodom tragedije koja se dogodila u sredu u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu.

U tragediji je stradala jedna žena, majka troje dece i dugogodišnja žrtva zlostavljanja.

Tragedija koja se dogodila u sredu u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu duboko me je lično potresla. Ovaj strašan događaj, u kome je stradala jedna žena, majka troje dece i dugogodišnja žrtva zlostavljanja, ukazala je na potrebu poboljšanja sistema zaštite od nasilja u porodici, rekao je Đorđević.

Ministarstvo je pokrenulo postupak nadzora rada Centra za socijalni rad u ovom konkretnom slučaju i mogu da garantujem da će svi odgovorni za eventualne propuste biti sankcionisani, istztakao je on.

Verujem, naglasio je Đorđević, da ćemo uspeti da sprovedemo mere da se ovakvi slučajevi ne ponove i da ćemo u najkraćem mogućem roku unaprediti sistem zaštite žrtava porodičnog nasilja.

Svestan sam da bilo kakav postupak Ministarstva ne može da ublaži bol članova porodice žrtve ovog zločina, ali moram da naglasim da je za opstanak i napredak svakog segmenta našeg društva ključno da sve nadležnie institucije, organizacije civilnog društva, mediji i građani, učine sve što se može da sprečimo ovakve tragedije, naglasio je Đorđević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari