Đorđević: Investitor rekao sve o pogibiji radnika „Beograda na vodi“

Ostavite komentar


  1. Sasvim sigurno nije rečeno sve o pogibiji dva radnika. Da je jedan od njih pao sa građevine moglo bi se nagađati da je bio neoprezan ili da mu je bilo loše pa izgubio ravnotežu, ali kada su obojica pala to znači da je skela bila neobezbeđena a od predsednika građevinske komore saznali smo da na toj visini radnici moraju imati zaštitnu sajlu koju prikače za pojas što očito nije bio slučaj. Mislim da na taj objekat niko više ne sme da uđe bez te zaštitne sajle.

  2. Sigurno ce investitor reci da je bilo propusta. Bravo Ministre na ovoj genijalnoj izjavi. Jos jednom potvrda da postoje nedodirljivi i „ostali“.Vlast izigrava nemoc kad treba da radi po zakonu, ali je zato vrlo surova u obracunu sa „ostalima“ i to bez zakona. Prvorodjeni kako otvori oci krsi Ustav, pa onda ne treba nista da cudi.

  3. Valjda je i pticama na grani jasno da u ovoj nesrećnoj državi caruje nepoštovanje zakona i to, što je apsurd, od strane onih koji su ih donosili pa do najniže instance. Shodno tome i ne čudi ovakva nesuvisla izjava ministra koji se na smešan način ograđuje od odgovornosti. I ne samo on. Kada bi se detaljno pročačkali svi zakoni i brojna normativna akta vezana za ovu, a i svake druge materije, nedvosmisleno bi bilo utvrđeno ko je, i na koji način, učinio propuste, greške, neodgovornost,…………koje su rezultirale pogibijom dva nedužna čoveka. Da se razumemo, i to je poznato, svuda u svetu se događaju ovakve i slične nesreće i to nije ništa novo, ali je, apsolutno, nemoguće ili nelogično da niko nije odgovoran. Jednostavno rečeno uvek, ali uvek, u ovakvim slučajevima uzrok nesreće je čovek kao misleno biće koje osmišljava celokupnu proceduru, a u osmišljavanju iste pomažu mu zakoni, pravila, norme,……..koji se moraju poštovati da bi se izbegle ili preduhitrile sve greške koje bi mogle rezultirati gubljenjem života kao jednom od najuzvišenijih postulata svih ljudi na planeti jer je bilo čiji život vredniji od svega na njoj. Sramno, nedopustivo i krajnje nehumano bi bilo kada bi se ovaj slučaj, kao i mnogi drugi i slični do sada, zatvorio bez ičije odgovornosti. Ponavljam, jedino, i samo je u svemu odgovoran faktor ČOVEK i niko više. E sad, da li ćemo pronaći ko je on ili oni zavisi, takođe, od čoveka. Sve drugo je najobičnije zamajavanje, nemuštost, anarhija, javašluk i neodgovornost nesvojstveni zrelim i pristojnim društvima.

  4. Investitor moze da iznese svoju verziju,medjutim po zakonu je merodavan
    Zapisnik Inspekcija,kao nadleznih Organa,po kojima po potrebi postupa
    Javno Tuzilastvo.

Ostavite komentar


Društvo

"Može da okači mačku o rep": Dok su novinari pod svakodnevnim pritiskom, ministar informisanja se predstavnicima EU hvali statistikom 8

„Može da okači mačku o rep“: Dok su novinari pod svakodnevnim pritiskom, ministar informisanja se predstavnicima EU hvali statistikom

Tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žofreom, ministar informisanja Dejan Ristić izjavio je da je u prvoj polovini godine, u poređenju sa istim periodom prethodne, u Srbiji zabeleženo za oko trećinu manje slučajeva ugrožavanja novinara. Sa druge strane, naši sagovornici ističu da novinari u Srbiji nisu u situaciji kojom predstavnici vlasti treba da se hvale, već da treba da se stide.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.