Đorđević (POKS): Sraman zahtev Ministarstva prosvete za popis učesnika protesta 1Foto: Facebook profil Vladimira Đorđevića

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podržava sve zahteve prosvetnih radnika koji su iskazani na protestima u više gradova, i ocenjuje kao sraman dopis koji je stigao direktorima osnovnih i srednjih škola „u cilju zastrašivanja učesnika protesta“, a u kome se traži popis onih koji su na protestima učestvovali, izjavio je danas potpredsednik POKS Vladimir Đorđević.

Đorđević, koji je i narodni poslanik, je u pisanoj izjavi naveo da je beogradski park Manjež, u kome je juče održan protest, „bio simbol zdravomislećih i hrabrih prosvetnih radnika koje režim na čelu sa Slavicom Đukić Dejanović, pokušava da zastraši oprobanom metodom popisa svih koji su ustali protiv nakaradnog sistema, u kom je prosvetarima oduzeto dostojanstvo, a kvalitet života doveden do ruba siromaštva“.

„Umesto da se bori protiv degradiranog položaja nastavnika i srozavanja važnosti obrazovanja, ministarka Dejanović se izgleda zalaže da se škole još više obesmisle, diplome i dalje kupuju kao krompir na pijaci, a doktorati plagiraju. Dopis koji je stigao direktorima osnovnih i srednjih škola u cilju zastrašivanja mislećih, je više nego sraman“, naveo je Đorđević.

On je dodao da ministarka prosvete „očigledno ne shvata zahteve prosvetnih radnika koji dostojanstveno traže samo ono što im pripada i što bi ih u svakoj uređenoj zemlji i sledovalo“, već da umesto toga „zahteva spisak onih koji se protive nametnutom sistemu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari