Đorđević primio članove Udruženja vojnih penzionera

Ostavite komentar


  1. Da li su gosti pitali ministra kada će vojnim penzionerima biti isplaćen više od deset godina star dug po osnovu uskladjivanja vojnih penzija?
    Ako nisu, ova poseta je bilo najobičnije poltronisanje, pa nije ni trebalo da odu tamo.

  2. Poboljsati zdravstvenu zastitu vojnih osiguranika?
    A treba znati sledece:
    Članom 35 Pravilnika o medicinsko-tehničkim pomagalima koja se obezbeđuju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja utvrđena je lista pomagala koja definiše način dobijanja i indikacije za dobijanje pomagala o trošku RFZO.

    Kako to funkcioniše u životu?

    Razna ortopedska pomagala ali i: pelene, podmetači za postelju, antidekubit oprema za krevet-dušek, podmetač za jastuk-, zatim kolica za invalide, oprema i pomagala, potrošni materijal-rukavice, dezinfekciona sredstva i puno drugih stvari, dobijaju VOJNI osiguranici koji su stari, bolesni, nemoćni, dok civilni bolesnici NE! Mogu, ali samo bolesnici sa neuromišićnim bolestima, ovi drugi ne mogu.

    Zašto, kako je to moguće, po kom osnovu su civilni osiguranici građani drugogo reda? Osim toga ta pogodnost je data vojnim osiguranicima koji, inače, imaju veća primanja, plate odnosno penzije, u proseku. Ovo nisu nagađanja, prođite malo po privatnim domovima za stare, lako je uočiti da mnogo veći procenat vojnih penzionera koristi njihove usluge nego civilni. A to treba platiti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.