Đorđević: Smanjen stepen nezaposlenosti

Ostavite komentar


  1. Smanen broj nezaposlenih, kako?!
    1. Zene umesto da idu u penziju svake godine im se produzava do penzije jos pola godine rada.
    2. Nekoliko desetina hiljada napusta Srbiju (Amerika, Nemacka, Kanada…)
    3. Partijski SNS paraziti fiktivno zaposleni po drzavnim firmama i agencijama.
    4. Visok mortalitet pa ko umre nije više nezaposlen.

  2. Obzirom na „novu metodologiju“ koja računa i povremeni i honorarni rad kao „zaposlenje“ i računa kao „zaposlene“ ljude koji se ne jave na NZS svaka tri meseca (zarad nikakvih usluga) te je stopa nezaposlenosti – nerealan indikator. Zanima me koliki je procenat zaposlenosti radno sposonog stanovništva jer on postaje realni indikator nezaposlenosti. Slično je i sa radom na crno. Dovoljno je da je plaćen minimalac i navodno je sve u redu. A plaćanje prekovremenog rada, plate koje su fiksne i nemaju obračun sati, nedavanje naknade za markice (koja je preko 10% minimalca), nepostojanje platnih razreda – te svi rade za minimalac – to je sve normalno.

  3. Kako svetski zvuci da cemo ko Amerika imati zakon koji ne ukida socijalnu pomoc godinu dana posto se covek zaposli. Pa za tu socijalnu pomoc covek moze da kupi samo dovoljno heroina, jeftinog naravno kao I u svakoj zemlji gde se narod izgladnjuje I zaglupljuje, pa da mu se zujne intrvenski i dozivi svakojake culne blagodeti pre nego izdahne. Na papiru je mozda nezaposlenost I smanjenja, ali, papir osim za pisanje moze da posluzi i za brisanje zadnjice pod uslovom da znas da je razlucis od glave.

  4. Na smanjenu stopu nezaposlenosti nije uticao navedeni projekat već odlazak mladih iz zemlje i nova pravila evidencije nezaposlenih. Najvažnije je da su se pojedini šoferi, keramičari, kozmetičari i treneri zaposlili. Neki od njih su čak postali i ministri.

  5. Ako hoćeš da budeš Vučićev ministar- moraš lagati!

  6. Svako dete koje utekne od ove lepote je jedno manje na listi NSZ. Koliko je uteklo u prethodne 6 godine?

  7. Sofer laze ..u srbiji za pet godina nece biti lekara sve skolovano odlazi …

  8. Ono što je sigurno građani Srbije se zapošljavaju,smanjuje se stopa nezaposlenosti i to je zaista ogroman rezultat Vlade Srbije,projekat „Reci Ne radu na crno“ je zaista sjajan i svaka čast na tome.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.