Đorđević: Srbija prepoznata kao zemlja sa najvećim stranim investicijama u regionu 1Foto: Ministarstvo rada

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je Srbija prepoznata kao zemlja sa najvećim stranim investicijama u regionu, saopšteno je danas.

U saopštenju resornog ministarstva navodi se da je Đorđević na poslovnom forumu Srbija-Gruzija kazao da je Gruzija visoko rangirana na Duing biznis listi i ima dobar ambijent za investicije i poslovanje, te da će iskustva te zemlje biti Srbiji od velikog značaja.

„Naša zemlja je otvorena za sve sugestije kako bi unapredila uslove života i rada njenih građana, a time i napredovala na svom evropskom putu. Želimo da sve donesene odluke budu u skladu sa potrebama poslodavaca, kao i radnika, jer to je jedini način da naša zemlja ima pozitivno poslovanje“, rekao je on, a navodi se u saopštenju.

Đorđević je najavio da je moguća saradnja sa Gruzijom u oblasti infrastrukture, a da je u planu potpisivanje Sporazuma o socijalnoj zaštiti kako bi radnici obe zemlje imali sva prava.

Prema saopštenju ministarstva, Srbija i Gruzija su ukinule vize sa svoje državljane i time stvorile i povoljan poslovni ambijent za ulaganje.

Đorđević je takođe rekao da će Vlada Srbije i ministarstvo nastaviti da se bore protiv sive ekonomije u kojoj niko neće biti povlašćen i istakao da će suzbijanjem sive ekonomije Srbija ekonomski jačati i biti korak bliže članstvu u Evropskoj uniji, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari