Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović potvrdio je da će, poćetkom ove sedmice, doći do promene na čelu ovdašnje PU, te da on odlazi na novu dužnost u Beogradu, odnosno na mesto savetnika direktora policije Milorada Veljovića za koordinaciju rada policijskih uprava MUP Srbije. Đorovića će na funkciji načelnika PU u Kragujevcu, saznaje se, zameniti Goran Živković, trenutni v.d. rukovodica Odeljenja za upravne poslove kragujevačke policije.

Direktor policije MUP Srbije Milorad Veljović izjavio je, krajem prošle nedelje, da će doći do promene na čelu PU u Kragujevcu, i da će njen dosadašnji načelnik Ivan Đorović preći u Beograd, na novu dužnost. Veljović nije želeo da saopšti ime novog načelnika Pu u Kragujevcu, ocenivši pritom „da sve što se radi u policiji, radi se u cilju reformi i u njenom interesu“.

– Ivan Đorović je uputio zahtev i tražio premeštaj radnog mesta. Izašao sam mu u susret i vrlo brzo će biti postavljen novi načelnik. Verujem da će PU u Kragujevcu, kao i do sada, biti primer dobrog rada policije, rekao je Veljović .

U izjavi našem listu, Đorović tvrdi da u njegovom odlasku za Beograd „apsolutno nema nikakve političke pozadine“, već da je čitavu deceniju na mestu načelnika PU u Kragujevcu, na kom je intenzivno radio na očuvanju reda i mira i smanjenju stope kriminaliteta u centru Šumadije, i da je vreme da promeni dužnost.

Podsetimo, ipak, da je Ivan Đorović krajem prošle i početkom ove godine bio izložen žestokim napadima čelnika Kragujevca, koji su nakon hapšenja pojedinih lokalnih funkcionera, tražili njegovu smenu sa mesta načelnika Policijske uprave, optužujući ga za navodne nezakonitosti u radu policije. Na ove optužbe i medijske napise da je u Kragujevcu na delu žestok sukob rukovodstva grada i načelnika PU, Đorović je odgovarao da ni sa kim nije u sukobu, nego da policija radi svoj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari