Predsednik i poslanik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije prošle godine uvećao imovinu, a njegov mesečni porodični budžet je uvećan za oko 500 evra, navodi se u imovinskom kartonu bivšeg premijera Crne Gore. Na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa navodi se da Đukanović od novembra kao poslanik prima mesečno 765 evra, što je 309 evra više nego što je prijavio prethodne godine kao premijer.

Predsednik i poslanik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije prošle godine uvećao imovinu, a njegov mesečni porodični budžet je uvećan za oko 500 evra, navodi se u imovinskom kartonu bivšeg premijera Crne Gore. Na sajtu Komisije za utvrđivanje konflikta interesa navodi se da Đukanović od novembra kao poslanik prima mesečno 765 evra, što je 309 evra više nego što je prijavio prethodne godine kao premijer. Istovremeno plata Đukanovićeve supruge Lidije povećana je za 212 evra i sada iznosi 712 evra. Porodica nema drugih prihoda, ušteđevine, niti hartija od vrednosti, stoji u prijavi.
Đukanović je prijavio da je vlasnik četvrtine preduzeća „Univerzitats“, firme „Kapital invest u osnivanju“, ne navodeći koliko vredi vlasništvo u obe kompanije. Porodica bivšeg crnogorskog predsednika i premijera i dalje živi u stanu od 114 kvadratnih metara i potkrovlju, koji je „naknadnim renoviranjem integrisan sa susednim stanom površine 73 metra kvadratna čiji je vlasnik Aco Đukanović“.
U prijavi se navodi da je stan vlasništvo Mila i Aca Đukanovića. Milo Đukanović nema automobil, a u prijavi se navodi da je njegova supruga prodala „pežo 206“ iz 1996. i na kredit kupila „audi A3“ iz 2006.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari