Crnogorski premijer Milo Đukanović dao je pred vikend izjavu državnom tužilaštvu o svojim saznanjima u vezi sa ubistvom direktora i suvlasnika podgoričkog lista „Dan“ Duška Jovanovića 2004. godine. Đukanović je, u skladu sa ranijim obećanjem, izjavu dao u petak, ali, kako prenosi list „Dan“, više u političkom kontekstu, prenosi Beta.

Prema navodima, Đukanović je više „iz političke vizure“ govorio o nalogodavcima ubistva Jovanovića. Đukanović je tom prilikom ponovio optužbe, kako tumače crnogorski mediji, na račun Vojislava Koštunice, pišu podgoričke Dnevne novine. List nezvanično saznaje da je Đukanović pozvan u tužilaštvo, nakon što je u martu ove godine u parlamentu rekao da je Jovanovića „ubio onaj ko ga je najviše koristio dok je bio živ“. Prema nezvaničnim saznanjima, Đukanović nije priložio nijedan konkretan dokaz protiv bivšeg srpskog premijera Vojislava Koštunice, kojeg je svojevremeno optužio da stoji iza ubistva Jovanovića, pišu podgoričke Vijesti.

Duško Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine, ispred redakcije lista „Dan“, za šta je, do sada, kao saučesnik, osuđen jedino podgorički sportista Damir Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari