Đukić Dejanović: Veliki zadatak da unapredimo društvenu brigu o mentalnom zdravlju dece i roditelja 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je pred državom veliki zadatak da se unapredi društvena briga o mentalnom zdravlju i blagostanju roditelja i dece u Srbiji. Ona je na sastanku sa regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i centralnu Aziju Ređinom de Dominikus i direktorkom kancelarije UNICEF-a za Srbiju Dejanom Kostadinovom rekla da „sigurno i podsticajno okruženje igra vitalnu ulogu u oblikovanju mentalnog zdravlja tokom života“.

„Pozitivna iskustva u ranom detinjstvu, ljubav, pažnja, sigurnost, poštovanje i uvažavanje i podsticajna sredina, stvaraju čvrste temelje za emocionalnu stabilnost, samopouzdanje i sposobnost suočavanja sa stresom u kasnijim godinama za svako dete, roditelja i zajednicu“, kazala je Đukić Dejanović, a prenelo Ministarstvo u saopštenju.

Predstavnice UNICEF-a su na sastanku istakle veoma uspešnu saradnju sa Ministarstvom prosvete, kao i nastavak zajedničkih projekta u budućnosti o unapređenju položaja dece i njihovih porodica, o kojima su razgovarali.

Posebno su, kako se dodaje u saopštenju, ukazale na značaj programa „Poziv na akciju“, realizaciju programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ i pohvalile „Godine uzleta“, kao poseban program moderne organizacije rada u predškolskim ustanovama.

Ministarka Đukić Dejanović je dodala da zajedničke akcije koje sprovode Ministarstvo i UNICEF „imaju za cilj dobrobit deteta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari