Đukić Dejanović: Konkurs za 1.312 upražnjenih radnih mesta na neodređeno vreme 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović najavila je da će osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos u ustanovama obrazovanja za popunjavanje 1.312 upražnjenih radnih mesta sa najmanje 30 odsto angažovanja, čime se realizuje sedma A faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.

„U poslednje četiri godine zahvaljujući ovim odlukama posao za stalno dobilo je više od 22.600 zaposlenih u ustanovama obrazovanja. Pored brige o povećanju zarada zaposlenih u prosveti, ovo je jedan od načina na koji se Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije pokazuju brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima“, rekla je ministarka i naglasila da se ovi procesi dogovaraju i sprovode u saradnji sa sindikatima.

U skladu sa ovom odlukom osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od najmanje 30 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

U prethodnih sedam faza zapošljavanja, počev od 2020. godine, radno mesto na neodređeno vreme dobilo je više od 22.600 prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari