Đukić Dejanović poželela uspeh kandidatima koji polažu prijemni na Pravnom fakultetu 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović prisustvovala je danas početku polaganja prijemnog ispita za upis brucoša na Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i istakla da je „danas poseban dan za budućnost Srbije kada govorimo o obrazovanju, a posebno o univerzitetskom“.

Ministarka je istakla da ovaj fakultet vlada veliko interesovanje, što pokazuje da se za 600 budžetskih mesta i 800 mesta za samofinansirajuće studente, prijavilo 1.310 kandidata.

„Čuvajte tradiciju koju ovaj fakultet neguje od prve polovine 19. veka. Imajte dostojanstvo u radu i da pravda, poštenje i ljubav prema poslu budu sastavni vaše profesije. Završetkom studija na ovoj ustanovi postaćete deo porodice pravnika, koju čini više od 50.000 diplomiranih pravnika i više do 2.000 magistara i doktora nauka u oblasti prava školovanih na ovoj instituciji“, izjavila je ministarka.

Ona je budućim brucošima poželela da budu dobro koncentrisani, da prijemi ispit urade na najbolji mogući način, kako bi zadovoljili svoju prvu veliku profesionalnu želju da postanu brucoši.

„Znanja, veštine i životnu radost koju samo mladost nosi, ugrade u sebe tokom studiranja. Gradite prijateljstva i da naučite da vaša profesija bude uzdignuta nivoom vašeg znanja“, naglasila je ona.

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu po broju studenata je jedan od najvećih u regionu, sa oko 8.000 studenata na osnovnim studijama, oko 1.500 studenata na master i doktorskim akademskim studijama.

Ona je poželela puno sreće svim budućim brucošima koji ovih dana polažu prijemne za upis na visokoškolske ustanove.

Ministarka Đukić Dejanović je upravi Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu simbolično uručila IKT opremu iz Programa raspodele investicionih sredstava Ministarstva prosvete.

Za nabavku IKT opreme i za radove na instalacijama za unutrašanje osvetljenje Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu iz budžeta Ministarstva prosvete izdvojeno je nešto više od 29 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari