Đurđević Stamenkovski: "Dani porodice" nisu stranačka manifestacija i nemaju veze sa ideologijom 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Ministarka za brigu o porodici i demografiji Milica Đurđević Stamenkovski najavila je da će 7. septembra u Perlezu biti otvorena manifestacija „Dani porodice“ i dodala da nije reč o stranačkoj manifestaciji.

Ona je gostujući danas na televiziji Prva kazala da će pozvati predstavnike svih lokalnih samouprava da dođu u Perlez i potpišu zajedničku izjavu kojom će podržati mere populacione politike koje sprovodi Vlada Srbije.

„Ono šta je važno je da to nije stranačka manifestacija, nema tu neke ideologije i politike. Okupljamo se oko stvari koja je važna svima nama, a to je porodica. Vlada je prepoznala važnost porodice, ali moramo i lokalne samouprave da podstaknemo da daju svoj maksimum pa će funkcioneri potpisati zajedničku izjavu kojom će potvrditi da slede ministarstvo“, navela je Đurđević Stamenkovski.

Ministarka je dodala da nemaju sve opštine ista sredstva na raspolaganju, ali da svaka lokalna samouprava treba da sprovede mere u skladu sa mogućnostima kako bi podstakla povećanje nataliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari