Milica Đurđević Stamenkovski: Priče o akušerskom nasilju deo globalne agende protiv rađanja dece u Srbiji 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da su svedočenja o akušerskom nasilju i lošim uslovima u porodilištima, deo globalne agende protiv rađanja u Srbiji.

„Dvadeset godina se ovde vodi kampanja protiv rađanja dece u Srbiji, i to je deo globalne agende. I zato se potencira i akušersko nasilje, i loše stanje u porodilištima, i loša hrana, i zato se na tome uporno insistira“, izjavila je Đurđević Stamenkovski gostujući na TV Prva.

Komentarišući satirične objave na društvenim mrežama u vezi sa njenom donacijom ventilatora GAK-u „Narodni front“, ministarka je rekla da „naš narod ima mnogo duha i u nekim neugodnim situacijama okrene sve na šalu“.

„Moja prva reakcija je bila osećaj nepravde, i možda danas ne bih tako odreagovala, sa ovde distance, kada mi je sve to postalo simpatično koliko su ventilatori postali tema u Srbiji. Zato što znam kako su stvari tekle“, navela je.

Đurđević Stamenkovski je objasnila da se i sama porodila u „Narodnom frontu“ i lično zainteresovala za stanje u toj klinici zato što joj je stalo do tog porodilišta.

„Ja nisam resorna ministarka za porodilišta, ali jesam za porodicu, majke, trudnice, i da mi je važno da li se one nalaze u zdravstvenim ustanovama, ili negde drugde, da budu na adekvatan način tretirane“, kazala je.

Ventilatori su, kako je objasnila, donirani kao prva pomoć i privremeno rešenje dok se ne reši problem sa klima uređajima u „Narodnom frontu“.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari