Đurđević Stamenkovski se oglasila povodom navoda da je ministarstvo doniralo samo pet ventilatora porodilištu 1foto FoNet Milica Vučković

Novopečena ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski se povodom reakcija građana da je ovo ministarstvo doniralo samo pet ventilatora Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra oglasila na svom Instagram nalogu.

– Poštovane majke, trudnice, porodilje, celokupna javnosti, povodom optužbi da je naše ministarstvo „doniralo pet bednih ventilatora“, dužna sam da pružim odgovor. Naime, naš resor nije zadužen za zdravstvene ustanove, pa formalno ne možemo raspisati potrebnu nabavku, ali smo našli načina da pružimo skromni doprinos i dostavimo klinici tačno ono što je od nas u razgovoru sa direktorom traženo, a u količini duplo većoj od onoga što je uprava klinike navela, napisala je Đurđević Stamenkovski.

Dodala je da su pored klima uređaja koje Vlada Srbije obezbeđuje, klinici bili potrebni i ventilatori, zbog mobilnosti i praktičnih razloga.

– Nastavićemo saradnju sa našim porodilištima, a posebnu pažnju poklonićemo onima van Beograda, Svi zajedno treba da se borimo da se deca u Srbiji rađaju u što boljim uslovima i da naše majke iz porodilišta ponesu što lepše uspomene Svima, kojima je, osim kritike stalo i do majki i dece, preporučujem da pozovu kliniku u Višegradskoj i informišu se o količini i sadržaju naše donacije. S obzirom na to da se na jednoj od fotografija našlo nekoliko ventilatora koji nisu raspoređeni po sobama, „dušebriznici“ su proglasili da je to ukupan broj rashladnih uređaja koji smo donirali, je u njihovoj svesti sve treba da se slika, snimi, zabeleži, navela je ministarka.

Takođe je napisali i da se ono što nije na instagramu objavljeno nije desilo.

– Takvi pojedinci nisu vredni bilo kakve reakcije. Ovo napisah zarad mog tima koji se borio da što pre organizujemo ovu aktivnost i zarad istine, napisala je ona na Instagramu.

Podsećamo, ova donacija ventilatora nastupila je nakon što je u javnosti postalo poznato da u porodilištu GAK Narodni front, usred intenzivnog toplotnog talasa, klima uređaji ne funkcionišu. Slična situacija je zabeležena i u mnogim drugim porodilištima širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari